logo

Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta Sağanakla Gelen Sel İle Yollar Göle Döndü!

Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta Sağanakla Gelen Sel İle Yollar Göle Döndü!

Bartın ve Sinop’un batı bölgesinde yağış gece boyunca etkili oldu. Sinop’ta bazı bölgelerde tomrukların sürüklendiği sel araçları ve önüne gelen süpürdü.

Bartın Ulus, Kastamonu Azdavay ve Sinop Ayancık’ta etkili olan kuvvetli sağanak yağış sel ve taşkınlara yol açtı.

Sinop’un Ayancık Çayı taştı. Yollar göle döndü ve araçlar sulara kapılıp sürüklendi.

Sinop’un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsularda taşkınlara yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi sabah gün ağarınca ortaya çıktı.

Sinop’un batı bölgesinde sağanak nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu, Ayancık’ta mahsur kalanları kurtarma amacıyla 3 kurtarma helikopterinin bölgeye gönderildiği, ilçeye ulaşım sağlayan köprülerin tamamının sular altında olduğu, dolayısıyla ulaşımda güçlük belirtiliyor.

Öte yandan, sağanak yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı, araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, bölgedeki evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

Ulus içesi Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi’nin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı, evlerin alt katları ve iş yerlerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

BARTIN, KARABÜK, KASTAMONU VE SİNOP’TA AŞIR YAĞIŞ

Aşırı yağışın etkili olduğu Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop’ta sel ve baskınlar yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgede son 24 saatte Kastamonu Abana’da 122, Bozkurt’da 118, İnebolu’da 113, Küre’de 112, Sinop’ta 111, Erfelek’de 86, Türkeli’de 70, Gerze’de 58 kg/m2 yağış kaydedildi.

ÇAY TAŞTI, KÖPRÜ HASAR GÖRDÜ

Ayancık ilçesinin ortasından geçen Ayancık Çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Çay üzerindeki köprü hasar gördü. Sel sularına kapılan bir araç sürüklendi. Aracın içinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

“MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

Şu an için can kaybının olmadığını ifade eden Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, “Zaviye Çayı, Aşağı köy, sanayi bölgesi ve pazar yerinde mahsur kalan vatandaşlarımız var. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Sinop Valiliği sosyal medya hesabından ( @TCSinopValiligi ) “Ayancık ve Türkeli İlçelerimizde bu sabaha karşı meydana gelen sel felaketi nedeniyle, felaketin ilk saatlerinden itibaren bütün ekipleri koordine eden Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu, Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş ile birlikte afet bölgesine giderek incelemelerde bulundular.” Açıklaması yapıldı.

METEOROLOJİ’DEN KARTADENİZ İÇİN UYARI

Meteoroloji, son 24 saatte Kastamonu Abana’da 122, Bozkurt’da 118, İnebolu’da 113, Küre’de 112, Sinop’ta 111, Erfelek’de 86, Türkeli’de 70, Gerze’de 58 kg/m2 yağış meydana geldiği hatırlatılarak, Karadeniz Bölgesi’nin tamamı için yer yer aşırı yağış, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji duyurusunda toprağın doymuş olduğuna dikkat çekilerek  sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısını yaptı.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İSMAİL ÇATAKLI AÇIKLAMASI

İsmail Çataklı @ismailcatakli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur.

Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır.” İfadeleri yer aldı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ