logo

KATİLLERE İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILMASIN

KATİLLERE İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILMASIN

tulay_ciftci_dilay_gul (1)CHP Ataşehir Kadın Kollarının “Kadının Adı Var” paneline konuşmacı olarak katılan Dilay Gül’ün annesi Tülay Çiftçi Adalet vurgusu yaparak duygularını Ataşehirlilerle paylaştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

8 Mart Kadın Eli Parkı’nda oluşturdukları meyve bahçesinin açılışına ve panele katılan, erkek şiddeti nedeniyle 5 ay önce Gerede’de katledilen Dilay Gül ve Şubat ayında yitirdiğimiz Adanalı Türkan Sarıkaya’nın annesi Birgül Ugurcebe ile Türkiye’nin dört bir yanından kadına yönelik şiddetin tanığı ve muhatabı olan kadınlardan; Soma faciasında eşini kaybeden Gülay Yıldız, Diyarbakır’dan gelen Esra Arslan’ın duygu yüklü konuşmaları dinleyenleri derinden etkiledi.

tulay_ciftci_dilay_gul (5)

KATİLLERE İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASIN

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Ataşehir’de park açılışına ve CHP Ataşehir Kadın Kollarının “Kadının Adı Var” paneline konuşmacı olarak katılan Dilay Gül’ün annesi Tülay Çiftçi, yargıda uygulanan iyi hal indirimine tepkisini dile getirerek; “Yüreğim yanıyor. O tertemiz çocuğum zaten gitti bende bittim. Artık başka Dilay’lar ölmesin, anneler ağlamasın. Katillere iyi hal indirimi uygulanmasın. Adalet istiyorum, katilin cezasını en ağır şekilde çekmesini istiyorum” dedi.

tulay_ciftci_dilay_gul (7)

KİMYA MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORDU

Bolu’nun Gerede İlçesi’nde, kaldığı yurda giderken Uğur Aydemir’in bıçaklı saldırısında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi, Bursa CHP Gençlik Kolları Üyesi 23 yaşındaki Dilay Gül’ün annesi Tülay Çiftçi,  acısının çok büyük olduğunu, tek evladını kaybettiğini belirterek; “O’nu acı bir şekilde kaybettim. Okula gönderdim. Üniversite hayalini gerçekleştirecekti. İdealleri vardı. Kimya Mühendisi olmak istiyordu. Akıllı ve zeki bir çocuktu. Ülkesine faydalı olacak bir insandı. Sosyal bir kişiliği vardı. Hala inanamıyorum. Biri çıkıp ben deliyim, hastayım diyor ve okula bu şekilde girebiliyor.  Bıçakla sınıfa kadar girip,  bıçak koleksiyonunu arkadaşlarına gösteriyor. Kızım taciz olaylarını bana anlattı. Bende uzak dur kendine dikkat et dedim. Ama o tacizlerine devam etmiş hatta o gün öğretmenine de tacizde bulunmuş.  Kızımı da sürekli taciz etmiş. Artık yeter okuluma geldim diyen kızımı bıçaklayarak öldürmüş” şeklinde konuştu.

tulay_ciftci_dilay_gul (4)

DİLAY’LAR ÖLMESİN, ANNELER AĞLAMASIN

Saldırganın annesinin Bursa’da bir hastanede çalıştığı bilgisini aldığını kaydeden Tülay Çiftçi, akıl hastası raporu alarak cezadan kurtulmaya çalıştığı iddialarına dikkat çekerek; “hastaneden aldığı 3 senelik raporu varmış deniliyor. Tekrar akıl hastası diye hastaneye yatıp rapor alarak kurtulmaya çalışıyor. Bunu bir yerlerden okuyarak tasarlamış. Hasta niyetine yatarsa bu işten sıyrılırım. Mademki raporu var neden okula gönderiyorlar. Anlamakta zorlanıyoruz. Birinin bahçesine ev yapsan hemen gelip yıkıyorlar. Ben çocuğumu kaybettim. Ona o kadar güzel baktım ki o yüzden başka çocuk doğurmadım. Zarar görmesin diye ekmek almaya bile göndermiyordum.  Okula gittim araştırdım. Yurt görevlileri ile görüştüm. Hepsi, burada her hangi olumsuz bir şey olmaz dediler. 15 gün sonra bu olayı yaşadık. Hem yurt görevlilerinden hem de okul yönetiminden şikâyetçiyim. Görevlilerin girişlerde gerekli önlem almadıklarını görüyoruz. O tertemiz çocuğum zaten gitti bende bittim. Artık başka Dilay’lar ölmesin, anneler ağlamasın” dedi.

tulay_ciftci_dilay_gul (2)

ADALET İSTİYORUM

Davanın hala hazırlık aşamasında olduğunu söyleyen Tülay Çiftçi, adaletten beklentisinin ağılaştırılmış müebbet olduğunu dile getirerek; “5 ay oldu hala dava görülmedi. Bizden sonra olan olaylara mahkemeler bakmaya başlamış. Ama bizim dava hala başlamadı. Bizde şaşkınız. Çocuğumu el bebek gül bebek büyüterek okula gönderdiğim için neredeyse ben suçlanacağım. Adaletten beklentim ağırlaştırılmış müebbet hapsin verilmesi.  Benim çocuğum gençliğine doymadan şu an nasıl mezarda yatıyorsa onunda ömür boyu gün yüzünü görmeden hapishanede kalmasını istiyorum. Katillere iyi hal indirimi uygulanmasın. Adalet istiyorum, katilin cezasını en ağır şekilde çekmesini istiyorum” sözleri ile duygularını dile getirdi.

tulay_ciftci_dilay_gul (6)

tulay_ciftci_dilay_gul (3)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ