logo

Kayışdağı Çocuk Merkezi Atölyelerinin Tanıtımı Okullarda Yapılıyor

Kayışdağı Çocuk Merkezi Atölyelerinin Tanıtımı Okullarda Yapılıyor

İSTKA’nın 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında en başarılı 35 proje arasında yer alan“Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi”, mali destek almaya hak kazandı.

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali destek sağladığı Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi; çocuk ve gençleri ilgilerine, özelliklerine, yeteneklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak yönlendirerek girişimciliklerini ve üretkenliklerini geliştiriyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi”, en başarılı 35 proje arasında yer alarak mali destek almaya hak kazandı.

Ataşehir’de ikamet eden 10 – 17 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri, yeni bilgi ve beceriler edinebilecekleri sosyal, kültürel ve bilimsel hizmet birimi olarak faaliyet gösteren merkezde, şu an “maker” ve “yaratıcı tasarım” atölyeleri olarak 6 atölyede eğitimler veriliyor.

Maker atölyeleri kapsamında; Tasarım ve Üretim Atölyesi, Elektronik ve Robotik Atölyesi, Kodlama Atölyesi düzenlenirken, yaratıcı tasarım atölyeleri kapsamında ise; Çizgi Roman – 2D Karakter Tasarımı Atölyesi, Modelleme ve Animasyon Atölyesi, Stop Motion Atölyesi yapılıyor.

Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi’ndeki atölyeler, okullarda düzenlenen tanıtım çalışmalarıyla öğrencilere anlatılıyor. Aldıkları bilgilerle merakı artan öğrenciler, merkeze kayıt yaptırarak yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyor.

Merkezde gerçekleştirilen eğitimler hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için; Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 Çağrı Merkezinden 2270 dâhili hattını veya 0539 593 79 71 telefon numaralarını arayabilirsiniz.

Çocuk ve gençlerin bilimsel temeller üzerinden eğitim alabilmesi için hayata geçirilen Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi, onların kendilerini geliştirebilecekleri teknoloji, inovasyon ve bilim temelli bir merkez olarak bölgesel kalkınmanın arttırılmasına da katkı verecek.

Not: İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi projesi (TR10/18/ÇVG/0042) kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk Ataşehir Belediyesi’ne aittir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ