logo

Kaymakam Ertaş, ‘Yerli Malı Haftasını Öğrencilerimizle Kutladık’

Kaymakam Ertaş, ‘Yerli Malı Haftasını Öğrencilerimizle Kutladık’

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımı ve öğrencilerle birlikte 12-18 Aralık tarihleri arasındaki Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkemizde üretilen ürün ve malların tüketimini arttırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, çeşitli etkinliklerin düzenlediği Yerli Malı Haftası kapsamında Ataşehir’deki okul öğrencilerin katıldığı etkinlik düzenlendi.

Yerli Malı Haftası kapsamındaki Ataşehir’deki etkinliklerle ilgili açıklama yapan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, açıklamasında, “Bizi biz yapan değerler silsilesinin bir parçası, okul yıllarımızdan hatıra gelen en değerli, hoş anılardan olan ve yerli milli olmanın temellerinin atıldığı yerli malı haftasını öğrencilerimizle kutladık.” İfadesine yer verdi.

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN VE NEDEN KUTLANIYOR?

Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır ve okullarda Yerli Haftası ile ilgili etkinlikler yapılarak yerli mal tüketiminin önemi anlatılır. Peki Yerli Malı haftası neden düzenlenmiştir?

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ