logo

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattında Çalışma Yeniden Başlıyor

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattında Çalışma Yeniden Başlıyor

Yapımı duran bir metro hattını daha aktifleştiren İBB, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle, Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda çalışmalar yeniden başlatacak.

İBB, yapımı 2 yıl önce duran bir metro hattını daha aktif hale getiriyor. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek törenle, 12 km’lik 8 istasyonlu Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda çalışmalar yeniden başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla raylı sistem yatırımlarına hız verdi. Yeniden inşaatlarına başlanan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Ümraniye-Göztepe-Ataşehir metrolarının ardından, yapımı 2 yıl önce duran Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nda da çalışmalar yeniden başlayacak.

“Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı Yapım İşleri Yeniden Başlama Töreni”, Pendik’te gerçekleştirilecek. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve diğer İBB bürokratları ile yüklenici firmaların yöneticileri yer alacak.

Proje kapsamında toplam uzunluğu yaklaşık 12 km olan toplam 8 adet istasyonu bulunan bağımsız  2 metro hattı yapılacak. Hattın 2022 yılı sonunda işletmeye alınması planlanıyor.

1.Hat: Tavşantepe-Tuzla Hattı; 7,7 km uzunluğunda ve 6 adet istasyonu bulunuyor.)

2.Hat: Pendik Merkez-Kaynarca Hattı (Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Hattının devamı); 4,1 km uzunluğunda ve 2 adet istasyonu bulunuyor.)

KAYNARCA-PENDİK-TUZLA METRO HATTI İLE YOLCULUK SÜRELERİ

–      Tuzla-Tavşantepe 11 dk

–      Tuzla-Kadıköy 51 dk

–      Tuzla-Yenikapı 65 dk

–      Tuzla-Ümraniye 51 dk

–      Pendik Merkez-Kaynarca 3 dk

–      Pendik Merkez-SG Havalimanı 15 dk

–      Pendik Merkez-Sultanbeyli 35 dk

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ