logo

Kemal Berktan Öğrencilerinden Mehmetçik’e Asker Selamlı Destek

Kemal Berktan Öğrencilerinden Mehmetçik’e Asker Selamlı Destek

Kemal Berktan Ortaokul öğrencileri, Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiklere destek için Ay Yıldızlı tişörtlerini giyerek okul bahçesindeki törende selama durdular.

KEMAL BERKTAN ÖĞRENCİLERİNDEN ASKER SELAMI

Türk Milli Futbol Takımı’nın Fransa ile yaptığı grup maçında gol sevincini asker selamı ile taraftarlarla paylaşması şikâyet konusu olmuştu. Bu nedenle Türkiye’de yapılan her etkinlikte inadına Asker selamı vermek artık milli bir dava oldu.

Ataşehir’de bu olaya sessiz kalmayan Okul Müdürü Göncer Demiryülek, iyi bir vatanseverin buna kayıtsız kalmaması gerekir diyerek minik öğrencileriyle Cuma günkü resmi törende üzerlerine giydikleri Ay Yıldızlı tişörtleriyle törende yerlerini alan yüzlerce öğrenci saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı Asker Selamı ile okudular.

-KORKMA! … -KORKMUYORUZ!#KBO nun cesur yürekli vatansever çocukları bugün bir harikaydı. Ülke savunması için can siperâne mücadele eden Mehmetçiği unutmadılar ve tüm dünyaya mesaj verircesine #BarışPınarıHarekatı'nda görev yapan kahraman ordumuza Asker Selamı ile destek verdiler. #TürkMilletiOrdusununYanında #MehmetçiğeSelamGönder#İYİBİRVATANSEVEROLMAK#SeninFarkındayımSorumluğumuBiliyorum

Gepostet von Kemal Berktan Ortaokulu am Freitag, 18. Oktober 2019

Okul Müdürü Demiryürek öğrenciler selama dururken İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuyarak duyguyu törene yansıttı.

Öğrencilerin selama dururken İstiklal Marşı’nı avazı çıkana kadar bağırmaları duygunun açık bir göstergesiydi. Aynı duyguyu okul yönetimi, öğretmenler ve velilerde yaşadı

“İYİ BİR VATANSEVER MEHMETÇİK’E SELAM GÖNDERİR”

Kemal Berktan Ortaokul Müdür Göncer Demiryülek öğrencilere hitaben yaptığı duygu dolu konuşmasında; “Kemal Berktan Ortaokulu her farklı etkinliğiyle gerek okul içinde gerek okul dışındaki etkinliğiyle farkı yaşatmıştır. Bunlardan bir kısmı sosyal duyarlılıktır, bir kısmı davranış üzerinedir. Bizimde temel misyonumuz vardır. Bunlardan bir tanesi de iyi bir vatansever olma ülküsü. İyi bir insan olmak, iyi bir öğrenci olmak ve iyi bir evlat olmak.  Peki, iyi bir vatansever ne yapardı? Milli Savunma Bakanımız dedi ki, iyi bir vatansever Mehmetçiğe selam gönderirdi. Bizde iyi bir vatan ülküsüyle hareket ediyorsak Mehmetçiğe bir selam göndereceğiz” dedi.

“SU TOPLAMIŞ, MANTAR OLMUŞ BİR AYAĞIN KARŞILIĞI VE İZAHI YOK”

Demiryülek; “Bugün öncelikle ricamızı kırmayıp hepiniz Ay Yıldızlı formalarınızla bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığa ortak olan siz velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Şu an saatlerce ayağı botun içinde kalmış, çıkardığı zamanda su toplamış, mantar olmuş o ayağın hiçbir şekilde izahatı, hiçbir şekilde karşılığı yok. Bizim burada yaptığımızın da küçük bir anlamı varsa, onlara destek olacaksa, onları heyecanlandıracaksa bu bizim için büyük bir mutluluktur. Elimizden gelen dua etmektir. Ülkemizin bağımsızlığı için gayret etmektir ama sizin elinizden gelecek daha büyük şey ise bu ülkenin Payidar kalması için hiç durmadan çalışmak, okumak, kendinizi yetiştirmektir. Bilimin, sanatın ışığında bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine tam olarak çıkarmak için bağımsız bir şekilde bu ülkeyi elini sallayacak hiçbir devlet adamı olmasın diye gayret etmeniz için hiç durmadan çalışmanız gerekiyor. Bu anlamda bu farkındalığı bu şekilde okumanızı diliyorum” şeklinde ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ