logo

Kemal kılıcdaroğlu ‘CHP’nin Vizyon Projesi’ni Açıkladı

Kemal kılıcdaroğlu ‘CHP’nin Vizyon Projesi’ni Açıkladı

merkez_turkiyeSabah saatlerinde İstanbul’a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Saat 10.00’da İstanbul Conrad Otel’de partisinin CHP’nin Vizyon Projesi ‘Merkez Türkiye’yi açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da düzenlenen toplantıda; Türkiye ekonomisine ivme kazandıracağı, iş dünyasına vizyon katacağı, Türkiye’yi içine düştüğü orta gelir tuzağından kurtaracağı, halkın hak ettiği refah seviyesine ulaşmasında çok önemli rol oynayacağı iddia edilen partisinin vizyon projesini açıkladı.

İstanbul’da düzenlenen toplantıda partisinin “Vizyon Projesi’” “Merkez Türkiye Projesi”ni açıklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Yaşanacak Güzel Bir Türkiye İçin CHP İktidara” çağrısı yapmak üzere Trabzon ve Karabük mitinglerinin ilk ayağı olan Trabzon mitingi için İstanbul’dan Trabzon’a hareket edeceği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçimlerde iktidar olması halinde uygulamaya sokacağı ve ‘yüzyılın projesi’ olarak adlandırdığı yeni projesini açıkladı.

Merkez Türkiye Projesi adı verilen projeye göre, 20 yılda 200 milyar dolarlık yatırım hedefleniyor. Proje ile 2 milyon 200 bin kişiye iş imkanı sağlanacak.

19 Nisan’da “Yaşanacak bir Türkiye” vaadi verdiğini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 ayaklı bir seçim bildirgesi vizyonu hazırladıklarını söyledi. Birinci ayağında birinci sınıf demokrasiyi öngördüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerine demokrasi ile hukukun üstünlüğü ile başladıklarını ”Biz iktidar olduğumuzda birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz” dediklerini hatırlattı.

İkinci ayağının rekabetçi ve yarışmacı bir ekonomi olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu; sözü dinlenen, üreten güçlü bir Türkiye hedeflediklerini kaydetti.

merkez_turkiye_1

“MERKEZ TÜRKİYE” Projesi

“Merkez Türkiye Projesi” ile kurulması planlanan “Merkez Türkiye” adı verilen yerleşim merkezi ile ilgili 6 dakikalık tanıtım videosunda dünyada ticaret yollarını birbirine bağlamayı amaçlayan üç proje olduğu vurgulanıyor.

2020’de Faaliyete Geçecek 2035’te Tamamanacak

Merkez Türkiye Projesi ile Türkiye’yi içine düştüğü orta gelir tuzağından kurtarılacağının iddia edildiği Videoda; “Sadece yolları birbirine bağlamıyoruz; ülkeleri, kültürleri yaşamları birbirine bağlıyoruz. Bürokrasi sıfırlanacak, 2020’de faaliyete geçecek ve büyüyecek 2035 yılına gelindiğinde tamamlanacak. Yeni bir şehir, küresel bir proje. Akdeniz ve Karadeniz limanları üzerinden dünyaya bağlanan bir merkez. 3 milyon nüfuslu yaşanacak bir cazibe merkezi olacak. Otoyol ve demiryolu ağlarının tam ortasında yer alan bir şehir. AR-GE, tekno park şehri. Bölgenin en fazla yeşil alana sahip şehri olacak. 1 milyon 633 bin kişiye çevresine ile 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratacak. 2035’de 100 milyar dolar katma değer yaratacak. 2035 yılında Türkiye insani gelişmişlikte dünyanın ilk 20 ülkesi arasına girecek. İşsizlik yüzde 5’in altına inece büyüme hızı ortalama yüzde 6 olacak. Tüm yakın coğrafyaya barış mutluluk ve refah gelecek” deniliyor.

“Kültürler, Kentler Entegre Olacak”

“Eğer biz gücümüzü kullanırsak coğrafyanın bize verdiği avantajları kullanırsak Türkiye bölgenin ve dünyanın önemli bir ülkesi olacaktır” diye konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Merkez Türkiye Projesi”nin sadece ekonomik büyüme projesi değil, barışın da projesi olduğunu iddia ederek; kültürlerin, kentlerin entegre olacağını kaydetti.

“4,5 Saatte 58 Ülkeye 1,5 Milyar Nüfusa Ulaşılacak”

Küresel ölçekte dördüncü projeyi Türkiye’de hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu; projeyle  4,5 saatlik uçuş mesafesinde 58 ülkeye 1,5 milyar nüfusa ulaşılacağını ve devasa bir ekonominin güçlü bir parçası olmayı planladıklarını söyledi.

Küresel Ekonomide Gelişen ve Yükselen Ekonomiler Var

Küresel ekonomide gelişen ve yükselen ekonomiler varlığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu; “Gelişmiş ülkelerdeki toplum küresel ekonomiden çok daha fazla pay aldığını biliyoruz. 1990 yılında gelişen ve yükselen ekonomilerin küresel gelirden aldıkları pay yüzde 30 ticaretten ise yüzde 23. Bugün aynı ekonomiden küresel gelirden yüzde 57, küresel ticaretten yüzde 42 pay alıyorlar. Türkiye bütün avantajlarına rağmen bu başarıyı yakalayamıyor. Bu proje ile biz bu başarıyı yakalamak istiyoruz. Bu bizim öngördüğümü yeniden bulduğumuz bir proje değil” dedi.

Anadolu’da Mega Kent Oluşturuyoruz

Türkiye’nin demir, kara, hava ve deniz yolu ile küresel sisteme entegre olacağını kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Sadece bir lojistik merkezi yapmıyoruz biz. Mükemmel alt yapısı ile bir Anadolu’da mega kent oluşturuyoruz. Buradan ürünler dünyaya ulaşacak. O nedenle 21. yüzyılın projesi ve Merkez Türkiye Projesi dedik.  Bu proje bölgemize ne kazandıracak? Bölgemize barışı, zenginleşmeyi getirecek. Bölgeyi kendi içinde entegre edecek. Şangay’dan yüklenen mal Bakü’ye gidecekse 55 gün geçiyor. Bu proje hayata geçtiğinde o mal 15 gün içinde Bakü’de olacak. Maliyetlerde yüzde 15-20’lik avantaj sağlanacak” diye konuştu.

“Yüzyılın Projesi”

Samsun ve Trabzon’u mega kent ile Mersin ve İskenderun’u mega kent ile buluşturacaklarını iddia eden Kılıçdarğlu; bölgenin ulaştırma, iletişim, enerji alt yapısını yeniden düzenleyerek işe başlayacaklarını, toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir projenin “Yüzyılın Projesi” olduğunu söyledi.

Kültür, Sanat, Fuarlar Merkezi: MERKEZ TÜRKİYE

Mega ve akıllı kent olarak tasarlanan ticaret ve üretim merkezi olacak ve Anadolu’da kurulacak olan MERKEZ TÜRKİYE’nin kültür, sanat, fuarlar merkezi niteliği taşıyacağını belirtti.

2,200 Bin Kişiye İş, 2035’de Tamam

2 milyon 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacak proje tamamlandığında ekonomide 147 milyar dolarlık katma değer yaratacağını söyleyen CHP Lideri, Merkez Türkiye Projesi’nin Türkiye yaşlı nüfusu fazla olan ülkeler sınıfına gireceği 2035 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ