logo

KEMAL KILIÇDAROĞLU ‘KURULTAY NEDEN OLMASIN?’

KEMAL KILIÇDAROĞLU ‘KURULTAY NEDEN OLMASIN?’

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-06-23 12:33:04Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comCumhurbaşkanlığı seçimi sonrası parti içi muhalefetin çıkışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan cevap geldi. Kılçdaroğlu; “Kurultay neden olmasın?”

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanlığı seçimi, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun % 40 barajının altında kalarak Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi muhalefeti ayaklandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinden oluşan muhalifler Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yönetiminin istifa etmesini ve kurultaya gidilmesini istediler.

Genel Başkan Kemal Kılçdaroğlu CHP milletvekillerinin de aralarında bulunan muhaliflerin istifa ve kurultay çıkışına rest çekti.

Milliyet Gazetesi’ne, Cumhuriyet Gazetesi’ne ve Yurt Gazetesi’nden Göksel Bozkurt’a Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İmzayı toplasınlar ben gereğini yapacağım. Seçimlerde aleyhte çalışacaksın, başarılı sonuç çıkmaması için özel çaba harcayacaksın sonra CHP’yi eleştireceksin… Bu hastalıklı bir anlayıştır. Bu hastalıklı anlayıştan CHP’yi kurtaracağım” dedi.

İMZALARINI TOPLASINLAR GEREĞİNİ YAPACAĞIM

“Bu arkadaşlar seçimlerde çalıştılar mı?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Bu arkadaşlar ben Eskişehir’e gittiğim zaman neredeydi? Bu arkadaşlar Ege, Orta Anadolu, Akdeniz’e gittiğimde nerelerdeydi? Bu arkadaşlardan tek bir şey bekliyorum. Çağrı yaptılar, düşüncelerini açıkladılar, teşekkür ediyorum. Bir an önce imzaları toplasınlar. Ben de kurultayın gereğini yapacağım. Böylece güçlerini de görmüş olacağız. İstediğim biran önce imzaları toplayıp taleplerini iletmeleri Onlar toplasın ben derhal gereğini yapacağım” dedi.

ÇALIŞMAYACAKSIN, CHP’Yİ ELEŞTİRECEKSİN

“Seçimlerde hiç çalışmayacaksın, aksine çalışacaksın, başarılı sonuç çıkmasın diye özel çaba harcayacaksın sonra çıkıp CHP’yi eleştireceksin. Bunu samimi ve doğru bir anlayış değildir! Eski hastalıklı anlayıştır” diyerek parti içi muhalefeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu hastalıklı anlayıştan partiyi kurtaracağım” dedi.

KURULTAY NEDEN OLMASIN?

“Disiplin Kurullarının bağımsız çalıştıklarını,  zamanı gelince hukuk süreci için ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizen ve kurultay isteyenlerin biran önce imzaları toplayıp çağrıyı yapmalarını isteyen CHP Genl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Seçimli kurultay neden olmasın? Getirsinler imzaları biran önce yapalım” dedikten sonra “Hiç bir zaman seçim olacak olmayacak diye özel çaba içine girmedim” ifadesinde bulundu.

DEMOKRASİNİN GEREĞİ YERİNE GELİR

Liderlik yarışının kendisini sevindireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İmzaları toplasınlar… Ben demokratik bir yarış vaat ediyorum. Demokrasinin gereği yerine gelir. Ben ve hiçbir MYK üyesi il başkanı, ilçe başkanına telefon edip bir özel çaba içine de girmeyiz. İmza toplamak isteyen özgürce iradesini kullanacak. Bu konuda onlara söz veriyorum” dedi.

Muhalefetin kurultay talebinin seçime dönük olumsuzluk yaratacağını sanmadığını ifade eden Kılçdaroğlu, “CHP bunlara alışıktır. CHP’nin bağışıklığı vardır. Kurultaydan çekinmeyiz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ