logo

KEMAL KILIÇDAROĞLU KURULTAY TARİHİ VERDİ

KEMAL KILIÇDAROĞLU KURULTAY TARİHİ VERDİ

chp_uraguayUruguay Başkanı Jose Mujica ile İstanbul’da bir araya gelerek kahvaltı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AB ve Kurultay tarihi ile ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eski Uruguay Başkanı Jose Mujica ile İstanbul’da yaptığı kahvaltının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İlerleme Raporu ile ilgili açıklamalarını seçimden sonraya bırakan Avrupa’nın daha net tavır takınması gerektiğini, oğlan da olsa olağan üstü de olsa kongre tarihinin aynı zaman denk geldiğini söyledi.

CHP’nin davetlisi olarak geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Eski Uruguay Başkanı Jose Mujica, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Bakırköy Balıkçı Barınaklarında kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası Kılıçdaroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU “AB NET TAVIR TAKINMALI”

Bir gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Birliği ile ilgili söylediklerini hatırlatması üzerine, “AB Türkiye ile ilgili sürekli ilerleme raporları hazırlıyor. Bunun yeri ve zamanı geldiği zaman da bunu kamuoyuyla paylaşıyor. Seçimlerden önce bu ilerleme raporları kamuoyuyla paylaşılmadı. Biz bunu Avrupa’nın etik değerleriyle bağdaştırmıyoruz. İç siyaseti etkilememek amacıyla biz bunu erteledik diye bir görüş egemen olursa biz bunu doğru bulmuyoruz. Avrupa’nın bu konuda daha net bir tavır takınması lazım” dedi.

CHP KURULTAYI NE ZAMAN?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kurultay ne zaman yapılacak” sorusuna ise; “Olağan da olsa olağanüstü de olsa zaten Ocak’ta olacak. Zaten süreç de başlamış durumda. Bunu da böyle, bazen şaşırıyorum. CHP’de karışıklık. Ya ne karışıklığı? Kişi çıkıyor genel başkanlığa adayıyım diyor. Genel başkanların görevi de yeni genel başkan adaylarına yol açmaktır. Yoksa o aday oldu ben onu keseyim, bu eski hastalıklardır. Zaten bu eski hastalıklardan Türkiye’nin kurtulması lazım” şeklinde cevap verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ