logo

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Uğur Dünda’la Halk Arenası’ Ataşehir’de

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Uğur Dünda’la Halk Arenası’ Ataşehir’de

Uğur Dündar’ın Halk TV’de yayınlanan “Halk Arenası” programı yayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Ataşehir’de halkın katılımıyla gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Usta gazeteci Uğur Dündar’ın Halk TV’de canlı yayınlanan ve son bölümü Ataşehir’de halkın katılımıyla yapılan “Halk Arenası” programı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Program Ak Partililerin alanın kendilerine tahsisli olduğu iddiası ile itirazları nedeniyle gecikmeli başladı.

HALK TV UĞUR DÜNDAR HALK ARENASI CHP GENEL BAŞKANI Kemal Kılıçdaroğlu

İTV Haber paylaştı: 19 Haziran 2018 Salı

SEÇİM KURULUNUN İZNİ İLE YAYIN, YASAL ENGEL YOK

Program açılışında konuşan Uğur Dündar, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından kendilerine tebliğ edilen Seçim kurulunun iznini ile yayına başlayacaklarını, yayınları için yasal engel olmadığını kaydederek; kendisine gelen bilgiye göre alan dışında Ak Parti ve CHP’li guruplar arasında gerginlik yaşandığını devlet ve siyasi parti yöneticileri, fedakar emniyet mensuplarının yoğun gayretleri ile olayların yatıştırıldığını duyurdu.

SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYECEK EN ÖNEMLİ FAKTÖR: “ADALET”

Seçimin kaderini belirleyecek en önemli faktörün “Adalet” olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, yakından tanıdığını belirttiği Cumhurbaşkanı adaylarının performansı ile ilgili, “CHP’de başarılı bir grup başkanvekilliği yaptı. Adaylığında iyi bir performans sergileyeceğini zaten bekliyordum. Beklediğimden daha iyi bir performans ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

GENÇ, DİNAMİK, BİNLERCE ÇOCUK YETİŞTİRMİŞ BİR ÖĞRETMEN GELİYOR

“Cennet gibi” olarak nitelediği memleketi siyasilerin kin ve nefretle cehenneme çevirdiğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ile ilgili ise; “Genç, dinamik bir arkadaş geliyor. Bir öğretmen geliyor. Binlerce çocuk yetiştirmiş bir öğretmen geliyor. İdeali olan bir öğretmen geliyor. Ülkeyi huzur içinde yönetecek. Haklıyı koruyacak. Adaletten yana olacak. Koltuk merakı yok. Tek arzusu ülkeye demokrasiyi getirmek… Barıştan yana, huzur getirecek” şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİNİN YÖNETİCİLERİNİ ELEŞTİRİYORUM. OY VEREN VATANDAŞLARI DEĞİL

Hiçbir zamana Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşları eleştirmediğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, sadece yöneticileri eleştirdiğini vurgulayarak; “Ben ülkeyi yöneten siyasi partinin yöneticilerini eleştiriyorum. Oy veren vatandaşları değil… Ben o partiye oy veren vatandaşlarıma açıkça bir çağrıda bulunmak istiyorum. Adalet istiyorsan; bende adalet istiyorum. Huzur istiyorsan; ben de huzur istiyorum. Birlikte yaşamak istiyorsan; ben de birlikte yaşamak istiyorum. Çocuklar yatağa aç girmesini istiyorsan; ben de aynı duyguları istiyorum. Ama bu tabloyu ortaya koyan siyasal iktidara bir ders verme zamanı gelmiştir. Yöneticilere; yeter artık bir kenara çekilin dememiz lazım” diye konuştu.

İTV Haber paylaştı: 19 Haziran 2018 Salı

ADALETİ TESİS EDESİYE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Kılıçdaroğlu, yürüdüğü 435 kilometrenin her santimini bilinçle ve kararlılıkla yürüdüğünü ifade ettiği “Adalet Yürüyüşü” ile demokrasi tarihimize katkı yaptığıma inandığını kaydederek; ”Adaletin, hakkın ve hukukun ne kadar değerli olduğunu, bunların olmadığı bir ülkede insanların mutsuz olacağını, Türkiye’de olmayan adalet duygusunun yeniden tesis etmek için bir mücadele verilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Benim bireysel olarak hiçbir sorunum yok ama bu ülkenin geleceği için kararlılıkla yürümek zorundayız. Hala adalet yok ülkemizde. Adaleti tesis edesiye kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

24 HAZİRAN DUVARI DARMADAĞIN ETME VE YIKMA ZAMANI

“Neden yürüyorsun?” Sorusuna “Adalet için” yanıtını verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Maltepe’de o gün konuştuk. Geldik ve bir duvarın önündeyiz diye. Şimdi o duvarı 24 Haziran’da darmadağın etme ve yıkma zamanı. İnanarak, elimi vicdanıma koyarak söylüyorum. Adalete kim inanıyorsa, kim  adaletten, haktan, hukuktan yanaysa, kim kul hakkından yanaysa; 24 Haziran’da sandığa gitmeli ve hiçbir kaygıya kapılmaksızın Millet İttifakı’nda Evet mührüne basmalı. Adaletsizlikden bıktık artık” dedi.

MAĞDUR AİLELERİN SAYISI 1 MİLYONU AŞTI. ADALETİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ

10 binlerce çocuk bu ülkede sabah aç karnına okula gittiğini iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Baba çocuğuna harçlık veremeyecek durumda. Bu mudur adalet? Bu mudur sosyal devlet? Adaleti arayamıyorsunuz. Görevinize son vermişler, bir kanun hükmünde kararnameyle yüzlerce üniversite hocasını kapı önüne koydular. Açlığa mahkum ettiler. Yurt dışı çıkış yasağı getirdiler. Sadece ona değil, eşine de yasak getirdiler. Sivil ölüme 10 binlerce kişiyi mahkum ettiler. Mağdur ailelerin sayısı 1 milyonu aştı. Adaleti sağlamak zorundayız. Ahlakı ve adaleti sağlamak zorundayız. Bu mücadele bireysel bir mücadele değildir. Kolektif bir mücadeledir, hepimizin mücadelesidir. Adaleti sağladığımız zaman bu ülkede huzur içinde yaşamış oluruz” diye konuştu.

GÜCÜMÜ HALKTAN VE ADALETTEN ALIYORUM, BİR MİLİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIM

Man Adası iddiaları nedeniyle hakkında 3 mahkemeye dava açıldığını, 3 mahkemenin hakimini değiştirdiklerini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında “3 mahkemeye yandaş hakim atadılar. 3 mahkeme beni tazminata mahkum etti. Yahu sizin feriştahınız gelse, kiminiz gelirse gelsin, hangi davayı açarsa açsınlar bir adım geri adım atarsam gerçekten de şerefsizim. Bir milim geri adım atmayacağım. Ben gücümü halktan ve adalet duygusundan alıyorum.” diye konuştu.

BÜTÜN ÜNİVERSİTE HOCALARINI GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİZ

KHK ile işlem yapılanların haklarında açılmış davaları olmayanların göreve dönmesi gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün kararnameleri yerel bir edeceklerini ifade ederek, “Bütün üniversite hocalarını görevlerine iade edeceğiz. Bir kişi hariç, onu görevine iade edemeyeceğiz. Sayın İbrahim Kabaoğlu, milletvekili olacak” dedi.

SÖZCÜ GAZETESİ BAĞIMSIZ BİR GAZETE, SAHİBİ ONURLU BİR KİŞİ

Kılıçdaroğlu Sözcü gazetesi ve sahibi ile ilgili de; “Sözcü gazetesi bağımsız bir gazete… Sahibi de onurlu bir kişi. Asla FETÖ organizasyonuyla yan yana gelmesi düşünülemez bile. 24 Haziran’dan sonra alnının akıyla Türkiye’ye gelecektir. Ailesiyle bulaşacaktır. Bütün kanun hükmündeki kararnameleri yerle bir edeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN 81 MİLYONUN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOKTUR

Adaletin olmadığı yerde hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şu anda Türkiye’de yaşayan 81 milyonun can ve mal güvenliği yoktur. Çünkü bu ülkede adalet yoktur. Adalet olsaydı o kadın Danıştay’da görev yapamazdı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, bir kişinin arzusu ve istediği üzerine hapiste esir konumda. Yakında inşallah çıkacak. 25’inden sonra o da parlamentoda milletvekili olarak görevini yapacak.

ABDULLAH GÜL ALEYHİNE NİYE KONUŞAYIM

Abdullah Gül aleyhinde konuşmalarının istendiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “bize yönelik bir kumpas çevrilmek isteniyor. Abdullah Gül aleyhine niye konuşayım? Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı yapmış, saygın bir kişidir, saygı duyarım, arada bir görüşürüm. Görüşürüm derken, bir veya iki kez. Cumhurbaşkanıyken de görüştüm, cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra da görüştüm. Geçmişte eleştirdim, grup başkanvekiliyken de eleştirdim şu veya bu şekilde aldığı kararlar toplumunu eleştirisine açıktır” diye konuştu.

SARI ÖKÜZÜ NİYE TESLİM EDİYORSUNUZ?

Zamanın Genelkurmay Başkanı’nı eleştiren Kılıçdaroğlu, mesai arkadaşlarına sahip çıkmadığını, devletin kozmik odalarını terör örgütüne açtıklarını iddia edip, “Sarı Öküzü Vermeyecekti” diyerek; “Orada asıl sorumlu olan Genelkurmay Başkanlığı yapanlardır. Sarı öküzü niye teslim ediyorsunuz? Siz arkadaşınızı suçsuz olduğunu bile bile neden onu yapıyorsunuz? Siz neden devletin kozmik odasını terör örgütüne birinin isteği üzerine açıyorsunuz? Arkadaşlarınızı suçsuz olduğunu bildiğiniz halde bir örgüte teslim edeceksiniz. Olmaz bunlar… Devletin en gizli sırlarını birinin talebi üzerine açacaksınız, sonra kalkacaksınız bana vatan, millet edebiyatını yapacaksınız. Vatan, millet edebiyatı farklı bir şeydir. Vatan uğruna gerekirse canımı veririm eyvallah. Ben devletin kozmik odasını asla açtırmazdım.”

İKTİDARIN İHALE MALİYETLERİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti iktidarı dönemindeki ihaleleri eleştiren, CHP’li İzmir Belediyesi’nin ihaleleri ile kıyaslayan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Belediyesinin eşdeğer projeleri 1/3 maliyetine gerçekleştirdiğini iddia ederek, Merkezi hükümet Sabuncubeli’nin kilometresini 134 milyon liraya yapıyor. Bir de İzmir Belediyesi bir tünel yapıyor. Buca Tüneli’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi 44 milyon liraya yapıyor” diye konuştu.

SURUÇ’TA YAŞANAN GERÇEKTEN ACI BİR OLAY

Seçim çalışmaları sırasında yaşanan tatsız olaylara da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, 4 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’ta yaşanan olayla ilgili milletvekili Levent Gök’ü partileri adına görevlendirdiklerini kaydederek; “Suruç’ta yaşanan gerçekten acı bir olay. 4 kişi hayatını kaybetti. Olaya savcılık el koymuş vaziyette. Bir arkadaşımızı görevlendirdik. Levent Gök oraya gitti. Sayın Vali ile savcıyla konuştu. Otopsi raporlarının çıkması bekleniyor. Ondan sonra neyin ne olduğunu anlama imkanımız olacak. Yargının olaya el koyması, soruşturması en büyük arzumuz. Bunu yakından takip edeceğiz. Her vatandaşın can ve mal güvenliği son derece önemlidir. Bu tür tartışmalardan ve silahların konuştuğu bir ortamdan Türkiye’nin özenle kaçınması gerekiyor. Gergin ortamlar daha büyük olayların ortaya çıkmasına neden olabilir. Gergin ortamlardan olabildiğince kaçınmak gerekiyor. Siyaset insanlarının daha sağduyulu demeçler vermesi gerekiyor.”

Soru ve cevapların yer aldığı programın sonunda Uğur Dündar imzaladığı kitabını CHP Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi.

Ataşehir Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen Uğur Dündar’la Halk Arenası programını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 27. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, 27. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte aralarında CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak, CHP 24. Dönem Milletvekili PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldığan, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez, Abdullah Der ve Kalender Özdemir’in aralarında olduğu Ataşehir Belediye başkan yardımcıları, CHP Meclis üyeleri, CHP örgütü ve Ataşehirliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ