logo

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL’DA 8 İLÇEYE YARADI!

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL’DA 8 İLÇEYE YARADI!

kentselRiskli yapı stoku, zemin ve ekonomik ömrünü tamamlayan yapıların yenilendiği Kentsel Dönüşüm projelerinde Ataşehir’in olduğu 8 ilçenin öne çıktığı tespit edildi.

Riskli zemin, yapı ve yoğunluk gibi farklı parametrelerden dolayı İstanbul’un birçok ilçesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri, şehrin büyük ölçüde yenilenmesini ve depreme dayanıklı olmasını sağlarken her beklentiye uygun gayrimenkul fırsatlarının da doğmasına neden oluyor.

İFM, ATAŞEHİR’DE DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK

Yenisahra ve Barbaros mahallelerini kapsayan yeni imar planı ile hız kazanması beklenen Ataşehir’deki dönüşüm Emekvler projesi ile kendini gösterdi. Marka konut projelerinin öne çıktığı Ataşehir’de arsa kalmadığı ve konut talebinde doyuma ulaştığı iddia edilse de yakın gelecekte hayata geçmesi beklenen İstanbul Finans Merkezi’nin bölgedeki konut ihtiyacını artıracağı ifade ediliyor. Uzmanlar, proje uygulanacak arsa kalmadığı dikkate alınırsa 2019 yılında hizmete girecek olan İFM’nin yaratacağı konut ihtiyacın karşılanması için dönüşümün hızlanmasının beklendiğini ifade ediyorlar.

LİSTEDE 8 İLÇE YER ALIYOR

İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinden en çok faydalanan 8 ilçe belirlendi. Listede; Bakırköy, Bayrampaşa, Bağcılar, Esenler, Sarıyer, Ataşehir, Kartal, Maltepe yer alıyor.

BAKIRKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ARTIYOR

“Surdışı” olarak adlandırılan ve İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bakırköy’de, binaların tamamına yakını 30-40 yılı aşkın bir geçmişe sahip oldukları için 1999 yılında küçük adımlarla başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları her geçen yıl daha da artıyor.

BAYRAMPAŞA GELİŞİYOR

Bayrampaşa’daki cezaevinin Silivri’ye taşınması ile birlikte boşalan alana; hastane, otopark, metro istasyonu gibi farklı yapıların inşa edilmesi için çalışmalar yapılıyor.

İnşa edilecek bu yapıların arasında konut projeleri de yer alıyor. Yapılacak olan konut projelerinin ilk etapta sadece Bayrampaşa’da kentsel dönüşümün devam ettiği bölgelerdeki kişilere teslim edilmesi hedefleniyor

SARIYER’DE YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR

2009 yılından beri kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiği Sarıyer’de, gecekondu oranı yüksek alanlar bulunduğu için yoğun çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle ilçe belediyesi, İBB ve TOKİ gibi oluşumlara ek olarak Çevre ve Sağlık Bakanlığı gibi farklı kuruluşlarla da koordineli olarak çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ