logo

Kılıçdaroğlu, ‘Adaletin Olmadığı Yerde Devlet Yoktur’

Kılıçdaroğlu, ‘Adaletin Olmadığı Yerde Devlet Yoktur’

“Adım Adım İktidara Projesi Tanıtım ve İlk Eğitim Toplantısı”nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaleti yok ederseniz devleti yok edersiniz.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği “Adım Adım İktidara Projesi Tanıtım ve İlk Eğitim Toplantısı”na katıldı.

“Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur” diye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devletin dini adalettir. Adaleti yok ederseniz devleti yok edersiniz, insanlığı yok edersiniz, kainatı yok edersiniz, ekosistemi yok edersiniz. Dedi.

“ADIM ADIM İKTİDARA” DİYORUZ

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği “Adım Adım İktidara Projesi Tanıtım ve İlk Eğitim Toplantısı” açılışında yaptığı konuşmada, “Adım adım iktidara’ diyoruz. 6 bin 800 yol arkadaşı, 961 mahalleyi gezecek. Bizim siyaset tarihimizde, son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan partilerden birisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Eleştiri kültürünün tamamen ötesinde; her soruna, yetkin kadrolarıyla çözüm üreten, Türkiye’deki tek partidir. Her soruna, yetkin kadrolarıyla çözüm üreten tek partidir.” Dedi.

“KİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMESİ’NİN ÖZELLİĞİ”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında; “kinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin birinci özelliği şudur; bir yüzyılı geride bıraktık. Bugün yaşayan kuşaklar bir yüzyılı geride bıraktılar. Geçen yüzyılda ne yaptık biz? Milli Kurtuluş Savaşı vardır, cumhuriyeti kurduk, çok partili hayata geçtik. Yeri geldi ekonomik olarak iflas ettik, moratoryumlar ilan ettik, darbeler oldu, siyasi idamlar oldu, gencecik filiz gibi çocuklarımız ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını verdiler. Bir yüzyılın etkilerinin hafızalarımızda korunması gerekiyor. Bizim böyle bir sorumluluğumuz da var. Acıları var, sevinçli günlerimiz var, başarılarımız var, üzüntülerimiz var, bütün bunları 83 milyon olarak belleklerimizde tutmak zorundayız.” İfadelerine yer verdi.

BİRİNCİ YÜZYILIN BİZE BIRAKTIĞI 5 TEMEL SORUN NEYDİ?

Birinci yüzyılın 5 temel sorununu Türkiye’nin gündemine getirdiklerini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “ Birinci yüzyılın bize bıraktığı 5 temel sorun neydi? Eğitimde sorunumuz vardı, dış politikada sorunumuz vardı, demokraside sorunumuz vardı, toplumsal barışta sorunumuz vardı ve ekonomide sorunumuz vardı.” diye konuştu.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEK BEYANNAME

‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin temel bir özelliği Türkiye’de hiçbir toplumsal sınıfı dışlamayan beyanname olarak niteleyen Kermal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ikinci yüzyıla güçlü bir şekilde sokacak, sorunlarını çözecek ve bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye inşa edecek ve birlikteliği koruyacak bir beyanname olduğunu kaydederek; “tnik kimlik üzerinden siyaset, yaşam tarzı üzerinden siyaset, inanç üzerinden siyaset tarihin tozlu raflarında kalmak zorundadır. Kısır çekişmelerle; iktidarda kalmak için, iktidarını sürdürmek için insanların inancıyla, insanların kültürüyle, insanların yaşam tarzıyla, insanların kimliğiyle oynarsanız Türkiye’yi geriye ötürürsünüz. Kutuplaşan bir Türkiye, bize göz diken egemen güçlerin arzu ettikleri bir Türkiye’dir. Biz, bütün farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul eden ve kendimize yol haritası çizen bir beyannameyle yani ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’yle toplumun karşısına çıktık 97. yılımızda. kinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ aynı zamanda bir gelecek hedefi veren beyannamedir. 13 madde özenle seçilmiştir, uzun uzun tartışılmıştır, konuşulmuştur. “ dedi.

“İFLAS EDEN BİR YARGI SİSTEMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“İflas eden bir yargı sistemiyle karşı karşıyayız.” Diye konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Her şey aklıma gelirdi de yargı sisteminin bu kadar köreleceği hiç aklıma gelmezdi. Çünkü yargıçlar en azından hukuk fakültesi mezunudur, hukuk kitapları okumuşlardır, hukukun temel kurallarını bilirler, dolayısıyla bu kadar körelmez, bu kadar çürümez diyordum yargı. Her şey çürüyebilir ama yargı çürümez. Çürüme olursa da süratle telafi edilir ve gereği yapılır. Yargının kendi içinde bir iç dinamiği, kendi içinde bir özdenetimi de var; alt mahkeme, üst mahkeme vs. vs. diye ta AİHM’e kadar uzanan bir zincirimiz var. Ama alt mahkeme, en üst mahkemenin, Anayasa Mahkemesinin verdiği karar beni bağlamaz diyorsa, ne demek Anayasa Mahkemesi diyorsa, işte çürüme oradan başlıyor. Adaletsizlik oradan başlıyor, hukuksuzluk oradan başlıyor. Nasıl bir felaketle karşı karşıya olduğumuzun bilinmesi lazım. O hakimlerde bir kabahat görmüyorum ben, o hakimlerin 5 mesajı: Bir; biz hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar veren bir mahkeme değiliz diyor. Anayasa ve yasalar bizi bağlamaz. Biz gücümüzü anayasadan değil, biz gücümüzü saraydan alıyoruz. Milletvekilinin yeniden dokunulmazlık kazanması da bizi bağlamaz, biz yasama organının üyesini Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen yargılayıp mahkum ederiz diyor. Bizi TBMM Başkanı dahi eleştiremez. bizim anayasayı ihlal etmemiz, Anayasa Mahkemesinin kararlarına uymamamız, Hakimler ve Savcılar Kurulunca sorgulanamaz. Çünkü Hakimler ve Savcılar Kurulu da talimatı saraydan alır. Biz hukuk devletinin değil şahsım devletinin hakimleriyiz ve dolayısıyla saraya yaptığımız hizmetler dolayısıyla üst makamlara atanmayı bekliyoruz.” şeklinde topluma verdiklerini iddia ettiği 5 maddeyi sıraladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ