logo

KILIÇDAROĞLU, ANAFARTALAR ZAFERİ İÇİN CONKBAYIRI’NDA

KILIÇDAROĞLU, ANAFARTALAR ZAFERİ İÇİN CONKBAYIRI’NDA

chp-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda Conk Bayırı’nda resmi törene katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle geldiği Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadasında yapılan resmi törenlere katıldı.

Şehitler Abidesi’ne çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan ve Şehitler Mezarlığı’na karanfil bırakan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Conkbayırı’nda yapılan resmi törenlerde de bir konuşma yaparak anı defterini imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anı defterine “Kurtuluş Savaşımızın ön sözünün yazıldığı Çanakkale Savaşı, sadece Türkiye’nin tarihini değil, dünya tarihini de etkilemiştir. Biz şehitlerimize, gazilerimize minnet borçluyuz. Onları saygıyla, şükranla, rahmetle anıyoruz” yazdı.

chp

“DÜŞMANI YAKIN ZAMANDA DENİZE DÖKECEĞİZ”

Anafartalar Zaferi’nden sonra milletin minnettarlığını Çanakkale kahramanlarına tebliğ etmek amacıyla Osmanlı Meclis-i Ayan ve Meclis-i Mebusan üyelerinden oluşan 18 kişilik bir heyet Çanakkale cephesini ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya Mebusu Abdullah Azmi Bey’in 16 Kasım 1916’da Mecliste söz alarak yaptığı konuşmada “Mustafa Kemal Bey, bize Kemal Yeri Mevkii’nde harbe ilişkin bilgi verdi. Bu kadar mühim işlerinin arasında bize verdiği ziyafette harp sahasının haritasını da hazırlatmıştı. Bu haritaları herkese isimlerini yazdırarak takdim etti. Haritaları tabaklarımızın üzerinde bulmuştuk. Bunu anlatmaktan maksadım Mustafa Kemal Bey’in vazifesine gösterdiği önemin ve örneğini vermek ve dahası bulunduğu mevkiin haritasını bize ulaştırmak amacıyla bize sunduğunu vurgulamaktır. Bu da 12 saatin içinde gerçekleşti. 12 saat evvel biz oraya gelmiştik. Öğle yemeğini burada yesinler diye kendileri haber gönderdi. Ertesi gün öğle yemeğine kadar zaman zarfında 18 tane harita yaptırmış, herkesin ismi ile yemek tabağının üzerine koydurmuştu. Gerek askerin iaşesi ve gerek Çanakkale’nin geçilmez olması hakkındaki kanaatimize ise bir şey ilave etmek istemem. Çünkü bugüne kadar düşman üstün mühimmat ve zinde kuvvetlerle savaştığı halde bulunduğu yerden bir adım bile ileri atamamıştır. Yakın zamanda denize dökeceğiz. Sizi temin ederim ki, bu pek yakın bir vakitte gerçekleşecektir” ifadelerine yer verdiğini aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ