logo

Kılıçdaroğlu CHP’nin Meclis Başkan Adayını Açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP’nin Meclis Başkan Adayını Açıkladı

chp-logo-itvhaber_TBMM_adayCHP’nin Meclis Başkan adayının Deniz Baykal olduğu duyuruldu.  MKYK toplantısında CHP’nin TBMM Başkan adayının Deniz Baykal olması kararı alındığı açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkez’den ayrılarak geçici başkanlık görevi nedeniyle TBMM’de bulunan Deniz Baykal’ı ziyarete gitti. Kendisinden TBMM Başkanlığı’na aday olması ricasında bulunduğunu söyledi.

Chp’nin Meclis Başkan Adayı Deniz Baykal

Baykal, Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. Baykal ile Kılıçdaroğlu daha sonra görüşme için makama geçti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmede Kılıçdaroğlu, Baykal’a Meclis Başkanlığı adaylı düşüncesini bildirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ”Umarım Baykal’ın geçici başkanlığı kalıcı hale gelir. Milletvekili arkadaşlarımız Baykal’ın Meclis Başkanlığı’na aday olmasını istiyor, ben de bu konuda kendisinden ricada bulundum. Baykal, Meclis Başkanlığı adaylığımızı kabul etti” dedi.

Baykal da resmi adaylık başvurusunu yaptıktan sonra destek için siyasi partileri ziyaret edeceğini söyledi. Baykal, ”Seçilirsem tarafsız bir Meclis Başkanı olacağım” diye konuştu.

Öte yandan devam eden CHP MYK toplantısında grup başkan vekilliklerinin belirlendiği, toplantıda adı geçen isimlerin ise Engin Altay, Levent gök ve Özgür Özer olduğu bilgisi geliyor.

Önceki dönem Grup Başkanvekili olan Akif Hamzaçebi’nin adının ise Meclis Başkan Vekilliği’nde öne çıktığı belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ