logo

Kılıçdaroğlu, ‘Devlet Kinle Yönetilmez, Mağduriyetleri Telafi Edeceğiz”

Kılıçdaroğlu, ‘Devlet Kinle Yönetilmez, Mağduriyetleri Telafi Edeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerdeki başarımız, merkezi yönetimde sağlayacağımız başarının işaretleridir. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da İBB programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devletin kin ve öfke ile yönetilemeyeceğini, esnaf ve çiftçinin kredi faizlerini silerek, mağduriyetleri telafi edeceklerini, birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Genel Başkan yardımcıları ile İBB İSTON tesislerini gezip, inşaatı süren Halk Ekmek şantiyesinde incelemelerde bulundu ve “Kirazlı-Halkalı Metrosu Yeniden Başlama Töreni”ne katıldı.

TÜRKİYE’Yİ EN SAYGINLIĞI ARTAN ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİZ

“Kirazlı-Halkalı Metrosu Yeniden Başlama Töreni”ninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerdeki başarımız, merkezi yönetimde sağlayacağımız başarının işaretleridir. Türkiye’yi en kısa sürede bütün sorularından arındırıp, görkemli, güvenilir, saygınlığı giderek artan bir ülke haline getireceğiz.” Dedi.

“DEVLET, KİNLE YÖNETİLMEZ”

Kinle, öfke ile, İntikam duygusu ile devlet yönetilemeyeceğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Yeni bir siyaset anlayışı bu. Yeni bir siyaset anlayışı, sevgi üzerine kurulur. Sık sık tekrar ederim: Devlet, kinle yönetilmez, öfke ile yönetilmez. İntikam duygusu ile bir devlet yönetilmez. Devlet, bilgi ile yönetilir, birikimle yönetilir, erdemle yönetilir, tecrübeyle yönetilir. İşi ehline verdiğiniz zaman, o işin yönetmeniz çok kolaydır. Ana ilkeleri belirlersiniz siz. Verirsiniz, işin ehli olanlar alır, o işi götürür ve sonlandırırlar. Biz ne istiyoruz? Başarı istiyoruz. Ne istiyoruz? Metro temelinin temeli atıldı, ama orada kaldı. Şimdi ne yapıyoruz? Temeli atıldı, ama orada kalmayacak. Bu metro hattı bitecek. Nasıl bitecek? İşi verdiğimiz zaman ehline, bu iş bitiyor. Finansmanıyla, yapımıyla, çalışmasıyla, takvimi ile her şey tamam. Ekmek fabrikasının temelini gezerken başındaki kişi, Genel Müdür gayet açık ve net, ‘2022’nin başında, burada ekmek üretimine başlayacağız’ diyor. Takvimini söylüyor.  İşi ehline teslim ettiğiniz zaman, işlerin ne kadar kolay yürüdüğünü görüyorsunuz. Grift bir iş değil aslında, kolay bir iş. Neden? Zaten mühendisin görevi o. O işi en iyi o bildiğine göre de o ona teslim edeceksiniz ve o da sonlandıracak.” İfadelerine yer verdi.

“MAĞDURİYETLERİ TELAFİ EDECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, konuşmasını; “Sayın Başkan, konuşmasında köklü çözümler, kalıcı çözümlerden bahsetti. Çünkü yapay çözümler, geçici çözümler, sorunu çözmez. Tam tersine, sorunu derinleştirir, çözümünü daha pahalı hale getirir. Kalıcı ve köklü çözümler ürettiğiniz zaman hem kısa sürede sorunu çözersiniz hem maliyeti büyük ölçüde düşürmüş olursunuz. Bunu yapıyoruz, bunu yapmaya çalışıyoruz, bunun mücadelesini veriyoruz ve mutlaka başarı sağlayacağız. Yeni siyaset anlayışında bir şey daha yapıyoruz, yapacağız: Binlerce mağdur olan insanımız var. İzlenen yanlış ekonomik politikalar sonucunda mağdur olan insanlarımız var. O kadar büyük mağduriyetler yaşanıyor ki, insanlar hayatlarına son verecek noktaya gelebiliyorlar. Bir insanın yaşadığı ekonomik buhran nedeniyle hayatına son vermesi, her siyasetçinin oturup düşünmesini zorunlu kılar. Nasıl bir yönetim anlayışı sergiledik ki, insanlar yaşanan ekonomik kriz karşısında hayatlarına son veriyorlar? Ve nasıl bir atmosfer yarattık ki, kişiler, BAĞKUR primlerini dahi ödeyemiyorlar. Sosyal güvenlik primlerini ödeyemiyorlar. Verilen banka kredilerinin taksitini bırakın, faizini dahi ödeyemiyorlar. Bu mağduriyetleri telafi edeceğiz, kesinlikle telafi edeceğiz.” Şeklinde sürdürdü.

“ESNAFIN, ÇİFTÇİNİN FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ”

Esnaf ve çiftçinin mağduriyetine dikkat çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Esnaf kardeşlerime, esnaf kefalet kooperatifinden veya Halk Bankası’ndan veya diğer bankalardan kredi verildi. Güzel. Kredileri aldılar, ödeyemediler, dükkanlar kapalı. ‘Efendim erteleyeceğiz bunu ama daha yüksek bir faizden.’ Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum; Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda, aldığınız o kredilerin faizlerini tamamen sileceğiz ve telafi edeceğiz sizin mağduriyetinizi. Çiftçi kardeşlerime de sesleniyorum: Onların da ciddi bir mağduriyeti var. Yemi alıyor dolarla, fideyi alıyor dolarla, tohumu alıyor dolarla, saman geliyor dolarla. Elektriği dolarla, doğalgazı, her şeyi… Kredi almış, güzel. İster Ziraat Bankası’ndan ister diğer bankalardan, tarım kredi kooperatiflerinden kredi almış, faizini ödeyemiyor. Zarar ediyor, ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Sahip çıkanı da yok. Buradan bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum; sizin mağduriyetinizi de mutlaka çözeceğim ve telafi edeceğim. Aldığınız kredilerin faizlerini tamamen sıfırlayacağım. Sadece ana parayı isteyeceğiz. Bu nedir? Bir haksızlığı, bir mağduriyeti gidermektir. Dükkanı kapatıyorsunuz, ne yapsın bu adam? Kirayı mı ödedin? Hayır. Zararı mı ödedin? Hayır. Elektrik, doğalgazı mı ödedim? Hayır. ‘Bankadan kredi verdim.’ Olmaz. Bu mağduriyetleri gidereceğiz.” Dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ”

Yereldeki başarılarını merkezi yönetime taşıyacaklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerden başladık. Yerel yönetimlerdeki başarımız, merkezi yönetimde sağlayacağımız başarının işaretleridir. Türkiye’yi bu bölgede en kısa sürede bütün sorularından arındırıp, görkemli, güvenilir, saygınlığı   giderek artan bir ülke haline getireceğiz. Demokrasisi gelişmiş, insan haklarına saygılı, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkesin aşının, işinin olduğu, evlatlarımızın geleceklerini yurtdışında değil Türkiye coğrafyasında aradıkları güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Kararlıyım, bunu mutlaka ama mutlaka birlikte yapacağız. Birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Birlikte 83 milyon insanın Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet etmesine son vereceğiz. Biz üreteceğiz, biz alın teri dökeceğiz ve biz kazanacağız. Esnafı ile çiftçisi ile memuru ile işçisi ile beraber yapacağız. Kandilinizi kutlayarak sözlerime son veriyorum. Bu yatırımın sonlandırılması için çaba harcayan herkese, başta İBB başkanımız ve ekip arkadaşlarına, yürekten teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ