logo

KILIÇDAROĞLU; ‘ERKEN SEÇİM DİLLENDİRMESİ VAR’

KILIÇDAROĞLU; ‘ERKEN SEÇİM DİLLENDİRMESİ VAR’

chp_kilicdaroglu_basin (1)Ataşehir’de gündemi değerlendiren CHP lideri Kemal Kılçdaroğlu, MHP kurultayı, erken seçimin dillendirildiği ve dokunulmazlığın tartışmaları sorularını yanıtladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte  kadın örgütleri temsilcileriyle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. MHP’nin iç işine karışmanın kendilerine uygun olmadığını söyleyen CHP lideri Kılçdaroğlu, siyasiler arasında erken seçim dillendirmelerinin olduğunun altını çizdiği açıklamasında, Meclisteki dokunulmazlık ile ilgili görüşmelerin TBMM’nin saygınlığı çerçevesinde gerçekleştirilmesi gereğini vurguladı.

“PARTİLERİN İÇİŞLERİNE KARIŞMAK BİZE UYGUN DEĞİL”

MHP’deki kongre süreci ile ilgili soru yanıtlayan ve mahkemenin kurultay sürecini durdurma kararı ile ilgili düşüncelerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başka partilerin içi işlerine karışmanın kendilerine uygun olmadığını ifade ederek; “Diğer partilerin içişlerine karışmak bize uygun değil. Yargı kararına herkes uyacaktır. Söyleyecek fazla bir şeyimiz yok” dedi.

“ERKEN SEÇİMLE İLGİLİ DİLLENDİRME VAR”

Dokunulmazlık süreci ve erken seçim süreci ile ilgili soruyu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Erken seçim ön görüyor musunuz?” sorusunu ise, siyasiler arasında erken seçimle ilgili dillendirme olduğunu kastederek; “Erken seçimle ilgili dillendirme var. Siyaseti yakından takip edenler zaman zaman bunu dillendiriyor. Hükümetin aldığı bazı kararlar, sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu ortaya koyuyor” şeklinde yanıtladı.

“GÖRÜŞMELERİN, MECLİSİN SAYGINLIĞI ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞMESİ ARZUMUZ”

Dokunulmazlık görüşmelerinde TBMM’de yaşanan tartışmalarla ilgili soruyu, tartışmaların TBMM’nin saygınlığı çerçevesinde yapılması gereğinin altını çizerek yanıtlayan Kılıçdaroğlu; “Parlamentodaki tartışmalara gelince; dokunulmazlık konusunda alına kararların, ya da yapılacak olan görüşmelerin, meclisin saygınlığı çerçevesinde gerçekleşmesi bizim de en büyük arzumuz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz tartışmalara, dünsel boyutta büyük katkılar yapıyoruz. Anayasaya, uluslar arası hukuka uygunluk, bu konuda düşüncelerimizi söylüyoruz. Parlamenton kavgalı bir yapıyı sergilemesi bizi de üzüyor. Bundan sorulu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. Başkan bu konuda daha dikkatli, daha tutarlı bir tavır takınmalı. Özellikle muhalefet milletvekillerinin kendi düşüncelerini rahatlıkla geniş bir zaman dilimi içinde seslendirmelerine olanak sağlanmalıdır. Böylece de bir tartışma olmamı olur” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ