logo

KILIÇDAROĞLU ‘O’ ATAŞEHİRLİ ÖĞRENCİYİ ZİYARET ETTİ

KILIÇDAROĞLU ‘O’ ATAŞEHİRLİ ÖĞRENCİYİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, minibüste saldırıya uğrayan Ataşehirli lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan’ı, İçerenköy Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’ye giderken iddialara göre başı kapalı olduğu gerekçesi ile saldırıya uğrayan Ataşehirli lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan’ı İçerenköy Mahallesi’ndeki Bostancı Oto Sanayii Sitesi Doğanay Sokakta bulunan evinde 15.00’te ziyaret etti.

Bir süre Fatma Dilara Aslıhan’ın evinde kalarak sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta basına yaptığı açıklamada, genç kıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydederek; hiç kimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından, inancından, kimliğinden ötürü ötekileştirilmesini istemediklerini, herkesin özgürce, huzur içinde yaşayabilmesinin altını çizerek; “Kız çocuğumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir daha ülkemizde olmamasını arzu ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile göz altına alınan daha sonra serbest bırakılan Hüsnü Mahhalli’yi de ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na ziyaretleri sırasında CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve partililer eşlik ediyor.

İstanbul’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu Dernekleri ve Konfederasyonları Buluşması, Karadeniz STK Konfederasyonları, Amasya Dernek ve Federasyonları toplantılarına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İstanbul programında Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun, Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcısı Abdullah Der eşlik etti.

Bir dizi etkinlik programına katılmak üzere İstanbul’da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  STK temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda,  “Başı örtülü bir kız kardeşimize yapılan saldırıyı dün grup toplantısında kınamıştım, doğru olmadığını ifade etmiştim. Hiç kimsenin giyim tarzıyla uğraşmak gibi bir düşünceyi hiç kimse kafasından dahi geçirmemelidir. Herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce gezebilmelidir. Herkesin giyimine, kuşamına, herkesin saygı duyması gerekir. Ben de öğleden sonra aileyi ziyaret edeceğim, kız kardeşimle tanışacağım. Onun da sorunlarını dinleyeceğim” ifadelerine yer vererek saldırıya uğrayan lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan’ı evinde ziyaret edeceğini belirtmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ