logo

KILIÇDAROĞLU, ‘SİZDEN DE ADALET İSTİYORUZ ‘

KILIÇDAROĞLU, ‘SİZDEN DE ADALET İSTİYORUZ ‘

“Adalet Yürüyüşü”nün 23.gününde yaptığı açıklamada Avrupa Parlamentosuna seslenen Kılıçdaroğlu, “Biz herkes için Adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Adalet Yürüyüşü”nün 23.gününde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosuna “Adalet” isteği ile seslenerek, “Avrupa Parlamentosuna seslenmek isterim, biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki. Türkiye’de bakın bir Adalet Yürüyüşü yapıyoruz, on binler var. Bir referandum yaptık, yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliğiyle ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye’yle olan ilişkilerinin devamı yönünde bir karar alırlar” dedi.

Bu günkü etapla Kocaeli’nden ayrılacaklarının altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 23’üncü gününde Kocaeli Topçular Bölgesindeki kamp alanında yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, Kocaelillere teşekkür ederek; “Kocaelilere yürekten teşekkür ediyoruz bize gösterdikleri ilgiden ötürü. Biz onlar için de bütün Türkiye için, 80 milyon için adalet istiyoruz ve adalet için yollara çıktık ve bu yolculuğumuz sürecek. Bugün İstanbul’a giriyoruz son derece mutluyum, huzurluyum, kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu kat edip İstanbul il sınırlarına girmiş olacağız. Umarım bizi izleyen gazeteci arkadaşlarım da son derece memnunlardır. Çünkü onlar da bizimle birlikte sağ olsunlar uzun bir yolculuk yaptılar. Birlikte ayın 9’unda Pazar günü bu yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız, ama adalet arayışımızı değil, adalet arayışımız devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen Türkiye raporu ile ilgili de görüşlerini dile getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasını, “Avrupa Parlamentosu Kati Piri’nin raporunu kabul etti. Müzakereler konusunda, AB’ye üyelik konusunda Türkiye’yle ilişkilerin askıya alınması yönünde bir rapor önerisi kabul edildi. Buradan Avrupa Parlamentosuna seslenmek isterim, biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki, Türkiye’de bakın bir Adalet Yürüyüşü yapıyoruz, on binler var. Bir referandum yaptık, yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkenin. Dolayısıyla Avrupa Birliğiyle ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye’yle olan ilişkilerinin devamı yönünde bir karar alırlar. Bu da bizi memnun eder, çünkü adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosunun da adil davranarak Türkiye’yle olan ilişkileri sürdürme yönünde bir karar alır umuduyla hepinize selamlar, saygılar, hürmetler sunuyorum değerli basın mensupları” ifadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ