logo

Kilis’te Camiye Roketli Saldırı, Yaralılar Var

Kilis’te Camiye Roketli Saldırı, Yaralılar Var

Akşam saatlerinde terör örgütü PYD/PKK’lılar tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinden ateşlenen roket Kilis merkezde Çalık Camii’nde namaz kılan cemaatin üzerine düştü. Yaralılar var.

Recep Kenan/itvhaber.com

Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, akşam saatlerinde Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Çalık Camisine isabet etti. Gelen ilk bilgilere göre, çok sayıda yaralı var.

Suriye’den yapılan 2 roket saldırısında meydana gelen patlamada camide hasar oluşurken, caddede bulunan cemaat yaralandı. En az 10 kişinin yaralandığının iddia edildiği patlamanın gerçekleştiği yere çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı.

CAMİ YAKININDA BİR EVE 2.ROKET SALDIRISI 

Kilis’te roketle saldırı düzenlenen camiye 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi’ne bir roket saldırısı daha yapıldı.. Bu saldırıda ise 4’ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

KİLİS VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Camiye yapılan roket saldırısı sonrası açıklama yapan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, saldırıda 8 vatandaşın yaralandığını, 2 vatandaşın durumunun ağır olduğunu söyledi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan açıklamasında, “Camimizdeki 8 vatandaşımız yaralandı. Yaralılarımızdan 2’sinin durumu ciddi. Diğer roket ise buraya yaklaşık 100 metre yukarıdaki bir sokaktaki eve isabet etti. Çok şükür can kaybı yok. Roketin oluşturduğu dumandan etkilenmek suretiyle 4’ü çocuk 5 kişi yaralanmış durumda. Yaralılarımızın hepsi hastanelere kaldırıldı. Tedavilerine başlandı, olay yerinde de çalışmalar sürüyor” ifadelerine yer verdi.

SALDIRIDA BİR VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Vali Tekinarslan’ın açıklamasından bir süre sonra, hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan 1’i, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ