logo

KIMILI KÖYÜ DERNEĞİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

KIMILI KÖYÜ DERNEĞİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Aşkın Şit başkanlığındaki Ardahan İli Kımılı Köyü Derneği’nce düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı konferans düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ardahan İli Merkez Kımılı Köyü Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirdiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’nın konferans ve sanatçıların yer aldığı bir etkinlik düzenledi.

Kımılı Derneği adına Ataşehir’de önemli çalışmalara imza atan başkan Aşkın Şit ve yönetim kurulu üyeleri desteği ile Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans salonunda düzenledikleri etkinlikte kadınlar gününü kutladılar.

Konuklarını girişte karşılayan Kımili Köyü Derneği kadın kolları üyeleri kadınlara gül ve şal hediye ettiler.

CHP İstanbul Milletvekili PM üyesi gamze Akkuş İlgezdi’nin telgraf mesajıyla kadınlar gününü kutladığı etkinliğe; Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, CHP Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, HDP Beykoz yönetiminden Menderes Kaya, Hoçver Dernekler Federasyonu Başkanı Latif Yılmaz, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Saygı duruşundan sonra etkinliğin açılışını yapan Dernek Başkanı Aşkın Şit; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde sözün kadınlarda olduğunu belirterek, sözü İlahiyatçı Prof Dr. Bayraktar Bayraklı’ya bıraktı.

Geçmişten günümüze 3 cahiliye dönemi yaşandığını kaydeden İlahiyatçı Prof Dr. Bayraktar Bayraklı 4. Ve son cahiliye döneminin günümüzde yaşandığını iddia etti.

Geçmişten günümüze kadınlarla ilgili tespitlerini sıralayan, kadının Adem Peygamber’in kaburga kemiğinden yaratıldığı iddiasının doğru olmadığını ifade eden Prof Dr. Bayraktar Bayraklı, Kuran-ı Kerim’in kadınlar için devrim olduğunu vurgulayarak; “21.Yüzyılda ahlak, inanç ve kadın hakları konusunda bir arpa boyu yol alınmamış. Kadına uygulanan şiddetin ve kadın ölümlerinin yanı sıra bu devrin cehaleti beyaz kadın ticaretinin yapılmasıdır. Kadının cinselliği üzerinden ciddi paralar kazanılıyor” diyerek günümüzdeki cahiliye nitelemesine açıklık getirdi.

Araştırılmadan okumadan yanlış değerlendirmelerin günümüzde de mevcut olduğunu söyleyen Bayraklı; “Kuran-ı kerim de kadına hakaret yok, yanlış tarif yoktur. Kadın insan doğuran varlıktır. Kadın öyle bir değerdir ki ona hakaret edilmez, mermi atılmaz. Hele anne ise Everest tepesindedir” diye konuştu.

Konferansın ardından Prof.Dr. Bayraktar Bayraklı’ya, sahneye davet edilen Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata tarafından plaket takdim edildi.

Etkinlikte, vefalı ve fedakâr davranışlarından dolayı günün kadını seçilen kadına plaketini kadın başkan yardımcısı tarafından takdim edildi.

Yine Kadın Kollarına yardım ederek 4200 kitap kampanyasını katılan Kımılılı kadınlara da çiçek takdim edildi.

Organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür eden Hoçver Dernekler Federasyonu Başkanı Latif Yılmaz, konuşmasında; “Bunlar güzel etkinliklerdir. İnsanlar güzel şeylere layıktır. Bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Yapılan kitap yardımından dolayı da Kımılı Derneği Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kuruluna, destek veren kadın üyelerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kımılı Derneği Başkanı Aşkın Şit, Hoçvan Dernekler federasyonuna bağlı bir köyle kardeş dernek protokolü imzaladı ve her iki dernek başkanına Federasyon Başkanı Latif Yılmaz tarafından plaket verildi.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel sürecine değinerek konuşmasına başlayan Kımılı Köyü Derneği Kadın Kolları Başkanı Neşe Şit, 8 Mart’ın tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gün olduğunu vurgulayarak; “Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak, onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla, onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş sayılmaz.  Örneğin siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında kadınlara gereken fırsatlar verilmemiştir. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir” şeklinde konuştu.

1924 yılında Atatürk’ün ilk meclise seçtirdiği 17 kadından sonra, 2017 yılında 82 milletvekili kadın var ve ne derecede haklarımız savunuluyor?” Sorusu yönelten Neşe Şit, konuşmasını “Daha uygar ve sağlıklı toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil her zaman hatırlamalıyız” şeklinde tamamladı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlar, sahne alan yerel sanatçıların seslendirdiği türkü ve ezgiler eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ