logo

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN 11’İ ÖĞRENCİ 12  ÖLÜ

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN 11’İ ÖĞRENCİ 12  ÖLÜ

Adana’nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda yangın çıktı 11 öğrenci ve bir kat görevlisi hayatını kaybetti. İlk açılamada “8 öğrenci yaşamını yitirdi” şeklindeydi.

Orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta çıkan yangında 11’i öğrenci ve bir kat görevlisi 12 kişi hayatını kaybetti.

Yangınla ilgili açıklama yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, can kaybı sayısını 12 olarak belirttiği açıklamasında “12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı” ifadesine yer verdi.

Yangın akşam saat 19:30 sularında Aladağ ilçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta çıktı.

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrencilerin bazıları korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı.

İLK AÇIKLAMA: 8 ÖĞRENCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Aladağ’daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 8 öğrenci yaşamını yitirdi.

Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar olan 13 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.

Daha sonra gelen bilgilere göre Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ