logo

Klasik Müzik Festivalinde Klarnet Gecesi

Klasik Müzik Festivalinde Klarnet Gecesi

Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında Şefi Serdar Yalçın yönetimindeki  İstanbul Klarnet Korosu Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde sahne aldı.

330’un üzerinde kişinin izlediği konser sonunda Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal koro şefi Serdar Yalçın’a Ataşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış 3 boyutlu Ataşehir kitabını armağan etti. Şefliğini  Serdar Yalçın, sanat yönetmenliğini Gürhan Eteke’nin yaptığı Çağdaş Engin, Göksun Doğan, Onur Çalışkan, Gürhan Eteke, Talya Kolcuoğlu, Damla Dişli, Ali Ozan Öcal, Begüm Köseler, Orkun Uyar, İhsan Gönen, Özlem Kolat, Selda Argeşo, Çağla Yenen, Öykü Karadağ, Hristina Raykova ve Duygu Turan’dan oluşan İstanbul Klarnet Korosu konser sonunda izleyiciler tarafından uzun uzun alkışlandı.

Soğuk ve yağmurlu havaya karşın müzikseverlerin konsere yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti.

İSTANBUL KLARNET KOROSU 2009’DA KURULDU

Genç klarnet sanatçılarından oluşan İstanbul Klarnet Korosu, Ocak 2009’da müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Dinamik kadrosu ile izleyicilerin büyük beğe­nisini kazanan topluluk, ülkemizdeki ilk klarnet korosu olmasının yanı sıra eşsiz repertuarıyla da ilgi çekti.

İstanbul Klarnet Derneği’nin desteği ile 2009- 2010 konser sezonundan itibaren gerçekleştirilen etkinliklerde, birbirinden renkli içe­riklerle izleyicilere sunulan performanslarda; ünlü orkestra şeflerinin yanı sıra uluslararası müzik dünyasında tanınmış solistlere de yer verildi.

İş Sanat’ta Nor­veçli besteci Edvard Grieg’in ünlü sahne kantatı “Peer Gynt” dünyada ilk kez, bir klarnet korosu eşliğinde, Şubat 2010’dan itibaren yedi kez sahnelendi. İstanbul Klarnet Korosu aynı yıl Avrupa Birliği Kültür Köprüleri Projesi “European Litera­ture Goes to Turkey / Turkish Literature Goes to Europe” etkinlikleri kapsamında yurt dışına bir turne gerçekleştirdi.

Koro, yılın en iyi oda müziği topluluğu seçi­lerek Andante Dergisi ve Beyoğlu Belediyesi’nce verilen “Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülü”ne layık görüldü. Yine 2011’de Bulgaristan’da gerçekleştirilen “4. Uluslararası Sliven Virtüözler Festivali Oda Müziği Yarışması”nda birincilik ödülü ve çeşitli mansiyonlar kazandı.

“ClarinetFest 2013” kapsamında İtalya’nın Assisi kentinde “Teatro Comunale Metastasio”da gerçekleştirilen konserde yer aldı. Ay­rıca İstanbul Klarnet Korosu, “ClarinetFest 2015” kapsamında İspanya’nın Mad­rid kentinde tamamen çağdaş Türk bestecilerinin yapıtlarının tanıtıldığı ve bu festival kapsamında kurulan dünyanın en büyük klarnet korosuyla birlikte çeşitli etkinliklerde sahne aldı.

Önceki yıl 5’incisi düzenlenen “Uluslararası Sliven Vir­tüözler Festivali”nin kapanış konserini gerçekleştiren ve Bulgaristan Müzisyenler Birliği tarafından “Yüksek Müzik Kalitesi Diploması”yla onurlandırılan koro, yakın­da yayınlanacak 2 farklı projenin CD çalışmaları ve kayıtlarını tamamladı. 2016 yılında 3 farklı proje ile Istanbul Woodwind Festival’de yer alan İstanbul Klarnet Korosu, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ