logo

Klasik Müzik Festivalinde MSKM’de Gitar Resitali

Klasik Müzik Festivalinde MSKM’de Gitar Resitali

Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında Çekya’dan Pavel Steidl gitar resitali ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki konseri Çekya İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Jan Ondrejka ve eşinin yanı sıra 333 müziksever izledi.

Konser sonunda Çekya İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Jan Ondrejka, Pavel Steidl’a çiçek takdim ederken, Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal da Pavel  Steidl ve Jan Ondrejka’ya Ataşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış 3 boyutlu Ataşehir kitabını armağan etti.

PAVEL STEIDL KİMDİR?

Bir gitarist vardı, gülmeyi çok iyi bilen ve şakalarını seyircisiyle paylaşan…

Ama bu neşeli kişiliğin ardında, tüm güzelliğiyle tellerini Jana Obrovska anısına çalan çok ciddi bir sanatçı vardı. Ayakta alkışlanmak hiç bu kadar hak edilmemişti.

Pavel Steidl, müziğiyle izleyicinin kalbinde ve beyninde yer etti.”

(Klasik Gitar Dergisi)

Pavel Steidl o Rakovnik, Çek Cumhuriyeti’nde doğdu. 1982 yılında Fransa Radyosu’nun Uluslararası Yarışması’nda birinci olmasının ardından kendi jenerasyonunun en ünlü solo gitaristlerinden biri haline geldi. Kazanmış olduğu yarışmanın jürileri arasında Alexander Tansman, Antonio Lauro ve Maria Luisa Anido gibi isimler yer alıyordu.

1987 yılında, birçok sanatçıdan eğitim ve ilham aldıktan sonra 19. yüzyıl gitar literatürüne ihanet etmeyecek biçimde, kendi tarzını geliştirerek Hollanda’ya yerleşme kararı aldı.

Pavel Steidl, aralarında Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Japonya,

Güney ve Orta Amerika’nın da bulunduğu 50’den fazla ülkede konserler verdi. 2004 yılında İtalyan Gitar Dergisi tarafından “Yılın Gitaristi” seçildi. Steidl aynı zamanda Prag Güzel Sanatlar Akademisi’nde klasik gitar pedagogu olarak eğitim veriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ