logo

Koronavirüs Aşı Kampanyası Yeni Gruplarla Genişletildi

Koronavirüs Aşı Kampanyası Yeni Gruplarla Genişletildi

Türk aşısında son aşamaya gelindiğini kaydeden, randevuların aksatılmamasını isteyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşı kampanyasına yeni grupların eklendiğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber

Yerli aşıda son aşamaya gelindiğini belirten Bakan Koca, “BIONTECH aşısında 6 SAAT içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın.” Uyarısı yaptı.

TÜRK AŞISI SON AŞAMAYA GELDİ

“Çok yakında salgın haberlerinden kurtulacağız.” Diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. İster yaş ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiş olsun, lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun. Türk aşısı son aşamaya geldi. Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız.” Açıklamasını yaptı.

AŞI KIYMETLİ, TEMİNİ KOLAY DEĞİL. RANDEVUNUZU AKSATMAYIN

Aşı randevusunun aksatılmamasını isteyen Bakan Koca “Her BIONTECH aşı flakonunda 6 KİŞİLİK, yani 6 doz aşı bulunuyor. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 SAAT içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın.” Dedi.

AŞILAMA KAMPANYASINA YENİ GRUPLAR DAHİL EDİLDİ

ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLERARASI ULAŞIM ÇALIŞANLARI AŞI KAMPANYASINDA

Yeni grupların aşı kampansına dahil edildiğini duyuran Bakan Koca, “Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da yarın başlıyoruz. Artık iyice hızlandık. Yarından itibaren aşılarını olabilirler.” Açıklaması yaptı.

YAŞ KISITLAMASI OLMADAN TÜM AVUKATLAR AŞI PROGRAMINA DAHİL

Bakan Koca, avukatların da aşılanmasına başlandığını kaydederek, “Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin.” Dedi.

BERBER VE KUAFÖRLER DE AŞILANMAYA BAŞLIYOR

Açıklamada, “Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin.” İfadeleri yer aldı.

GIDA, KAFE, LOKANTA VE RESTORAN ÇALIŞANLARI DA AŞI PROGRAMINDA

Gıda, lokanta ve kafe çalışanlarını da kapsama aldıklarını ifade eden Koca, “Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ