logo

Koronavirüs Aşılama Programında Yeni Dönem Başlıyor

Koronavirüs Aşılama Programında Yeni Dönem Başlıyor

Türkiye’de aşılama programında ilk doz aşılamada 2 milyon 635 bin 725 kişiye ulaşılırken Çin’den gelen 2 parti 10 milyon doz aşının onayı ile 2. Doz aşı uygulaması başlayacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de aşılama programı kapsamında Pazartesi Saat 10:00 itibarı ile ilk doz aşılamada 2 milyon 635 bin 725 kişiye ulaşıldı. Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den 30 Aralık 2020’de getirdiği ilk parti 3 milyon doz inaktif aşı program kapsamında kullanıldı.

3 milyon doz aşının 2 milyon 635 bin 725’i kullanılırken, ikinci partide gelen 10 milyon doz aşının da onay için 14 günlük inceleme süresi bu hafta tamamlanıyor.

KİTLESEL AŞILAMADA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLİYOR: 2. DOZ BAŞLIYOR

İkinci partide gelen 10 milyon doz aşının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) onay vermesi halinde bu 10 milyon doz aşı ile kitlesel aşılamada yeni bir aşamaya geçilerek koronavirüs aşısında ikinci doz uygulaması başlayacak.

Türkiye’de kitlesel aşılama çalışmasına devam ederken, aşı tedariki çalışmalarını da sürdüren Sağlık Bakanlığı, 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatın ilk bölümü olan 6,5 milyon dozunu 25 Ocak’ta, kalan 3,5 milyon doz da 29 Ocak’ta Türkiye’ye getirildi.

TİTCK’NİN ONAYI İLE 2. DOZ UYGULAMA BAŞLAYACAK

6,5 milyon doz aşının TİTCK Laboratuvarlarındaki 14 günlük analiz süresi 8 Şubat’ta, 3,5 milyon dozluk bölümün inceleme süresi de 12 Şubat itibarıyla sona erecek. Analiz sonuçlarına göre TİTCK’nin bu hafta aşıları onaylaması bekleniyor. 2 etapta gelen son parti aşıların onayı ile birlikte aşılamada 2. Doz uygulamasına başlanacak.

İLK DOZ AŞILANANLAR 2. DOZ AŞI OLACAKLAR

Türkiye Koronavirüs aşılama programı kapsamında Türkiye’de ilk koronavirüs aşısını olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hemen ardından aşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu hafta ikinci doz aşıları yapılacak. Koca 10, Erdoğan 11, Bahçeli ve Akşener ise 12 Şubat’ta ikinci doz aşılarını olacak. Bu hafta risk gruplarında aşılama sırası doğrultusunda 70-74 yaş arası vatandaşların ilk dozları uygulanacak. Diğer liderlerin aksine “Ben sıramı bekleyeceğim” diyerek bugüne kadar aşı yaptırmayan 72 yaşındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da istemesi halinde bu hafta ilk doz aşısını olabilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ