logo

Koronavirüs Krizi’nden Kanal İstanbul Çıkarmanın Adını Koyamıyorum

Koronavirüs Krizi’nden Kanal İstanbul Çıkarmanın Adını Koyamıyorum

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına kalan Koronavirüs salgınıyla uyarı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’la ilgili ihalelerin gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil. Evet bugün, Kanal İstanbul projesi çerçevesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi var. Bu yol ihaleleri için, 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldı. Oysa bugün işini kaybetme arifesinde olan insanlarımız var.” dedi.

BAŞKAN İMAMOĞLU: “KORONAVİRÜS KRİZİ’NDEN KANAL İSTANBUL ÇIKARMAYA ÇALIŞMANIN ADINI KOYAMIYORUM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına kalan ve adeta yaşamı durduran Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni uyarılarda bulundu. Türkiye için olmuyorsa, İstanbul için kontrollü kısıtlama getirilmesini beklediklerini vurgulayan İmamoğlu, bu süreçte Kanal İstanbul’la ilgili ihalelerin gündeme getirilmesine de tepki gösterdi.

MİLLET CAN DERDİNDEYKEN, KANAL İSTANBUL DERDİ; AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

İmamoğlu, açıklamasında, “İnanılır gibi değil; ama millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil. Evet bugün, Kanal İstanbul projesi çerçevesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi var. Bu yol ihaleleri için, 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldı. Oysa bugün işini kaybetme arifesinde olan ya da işyeri kapandığı için gelir elde edemeyen milyonlarca insan var, Türkiye’de ve İstanbul’da. Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına, bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş; yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? ‘Koronavirüs Krizi’nden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun” dedi.

“MİLLET CAN DERDİNDEYKEN, KANAL İSTANBUL DERDİNDE OLMAK İNANILIR GİBİ DEĞİL”

Milyonlarca yurttaşımız evde ve gelecek kaygısında. Bu süreçte sadece 50 bin aile İBB’ye sosyal yardım talebinde bulundu. Geçim kaygısı yaşayan milyonlara destek olmak yerine bugün Kanal İstanbul ihalesi yapanları kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 26 Mart 2020 Perşembe

“Beklemesi gereken ve hatta hiç olmaması gereken bir şey daha var. Ben bugün, böyle bir konuşmaya, böyle bir paragrafı eklemek istemezdim: Kanal İstanbul! İnanılır gibi değil ama millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil. Evet bugün, Kanal İstanbul projesi çerçevesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi var. Bu yol ihaleleri için, 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldı.” Dedi.

Kaynakların Kanal İstanbul gibi projelerde harcanmasının doğru olmadığını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Oysa bugün işini kaybetme arifesinde olan ya da işyeri kapandığı için gelir elde edemeyen milyonlarca insan var Türkiye’de ve İstanbul’da. Çok yakın zamanda, 50 bin aile, İBB’den sosyal yardım başvurusunda bulundu. Bunların detaylarını açıklayacağım. Bu rakamın, önümüzdeki zaman diliminde katlanarak artması çok muhtemel. Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına bugün bir köprü yıkıp, yapmak mı iş; yoksa, evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? ‘Koronavirüs Krizi’nden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ