logo

Koronavirüs Salgınında Başarının İşareti: Can Kaybı 28

Koronavirüs Salgınında Başarının İşareti: Can Kaybı 28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid 19 salgını verilerini açıkladığı paylaşımında, “Yeni vaka sayısında beklenen düzeyde bir azalma var. Yoğun bakım hastalarımızın sayısı düşüyor.” Dedi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Vaka sayısı ile birlikte yoğun bakımdaki hasta sayısında düşüşler gözlenen Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) salgını verilerinde iyileşen hasta sayısında artış olarak yansıyor. En önemli düşüş ise hasta kayıplarında yaşanıyor.

Tedavideki başarı, hasta sayısındaki düşüş ile birlikte vefat sayılarına düşüş yansırken, 19 Mayıs 2020 Salı günü verilerindeki kayıp hasta sayısı 28 olarak kayıtlara geçti.

YENİ VAKA SAYIMIZDA BEKLENEN DÜZEYDE AZALMA VAR

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) salgını Türkiye geneli 19 Mayıs 2020 Salı günü verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yeni vaka sayısında beklenen düzeyde bir azalma var. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımızın sayısı düşüyor. İyileşen hasta sayımız öngörülen seviyede. Hayat tarzımız Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe.” dedi.

KÜÇÜK BİR ETKENİN BÜYÜK SONUÇLARI: KELEBEK ETKİSİ

19 Mayıs 2020 Salı günü Kovid 19 salgını verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vuhan’dan çıkan salgının “Kelebek Etkisi” yarattığını kaydederek; “Küçük bir etkenin, kestirilemez büyüklükte sonuçlar doğurmasına Kelebek Etkisi denir. Vuhan’da ortaya çıkan Koronavirüs’ün tüm dünyada hayatı alt üst etmesi gibi. Şimdi de küçük bir ihmal, bir uçtan bir uca tüm Türkiye’yi etkileyebilir. Risk devam ediyor. Tedbirlere uyalım.” Dedi.

TOPLAM VAKA SAYISI 151 BİNİ AŞTI

19 Mayıs 2020 Salı günü açıklanan Sağlık Bakanlığı Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre bu güne kadar yapılan toplam Kovid 19 testi sayısı 1 Milyon 675 bin 517 oldu. Kovit 19 (Koronavirüs) tanılı Türkiye genelinde tespit edilen vaka sayısı ise 151 bin 615 olarak kayıtlara geçti.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI 112 BİNİ GEÇTİ

Bakanlık tarafından açıklanan Kovid 19 (Yeni Tip Koronavirüs) 19 Mayıs 2020 Salı günü verilerine göre hastanelerde yoğun bakımda tedavileri süren Kovid 19’lu hasta sayısı 882 olarak kayıtlara geçti. Düşüşü devam eden solunum destekli (entübe) hasta sayısı bu gün de az da olsa düşerek 455’e geriledi. Bu güne kadar kovid tanılı 112 bin 892 hasta da virüsü yenerek, iyileşip taburcu oludu. 4 bin 199 Kovid 19 pozitif (+) tanılı hasta ise virüsle mücadelesine yenik düşerek yaşama veda etti.

TEST, VAKA SAYSI DÜŞÜYOR

Bakanı Koca tarafından açıklanan 19 Mayıs 2020 Salı günü günü günü Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre bu gün 25 bin 382 hastaya test uygulandı. Test sonuçlarından pozitif çıkan 1.022 hastaya Kovid 19 tanısı konuldu.

EN ÖNEMLİSİ KAYIPLARDA DÜŞÜŞ: 28

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu gün hayatını kaybeden Kovid 19 tanılı hasta sayısı 28 oldu. Salgın sürecinin son döneminde iyileşen hasta artarken, kararlı grafik kayıp sayısında düşüş yönünde devam ediyor. Bu gün virüse karşı verdiği mücadeleyi kazanan bin 318 hasta iyileşerek,  taburcu oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ