logo

05 Mayıs 2020

Koronavirüs Tedbir Olarak Çankırı’da Bir Mahalle Karantinada

Koronavirüs Tedbir Olarak Çankırı’da Bir Mahalle Karantinada

Dünyayı etkisi alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ülke geneli ile birlikte Çankırı’yı tehdit ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Çankırı’da bir mahalle karantinaya alındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çin’in Vuhan kentinden yayılarak tüm Dünyayı etkisi alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ülke geneli ile birlikte Çankırı’yı tehdit ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Çankırı’da Esentepe Mahallesi 04.05.2020 tarihi, saat 24.00’ten itibaren karantinaya alındı.

“Çin’in Vuhan kentinden yayılarak tüm Dünya’yı etkisi alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ülkemizi de tehdit etmeye devam etmektedir.” İfadeleri ile salgın tehlikesine dikkat çekilen Vali Hamdi Bilge Aktaş imzası ile Çankırı Valiliği karantina açıklaması şöyle:

Bu hastalığın yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla 04.05.2020 tarihinde Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 salgınının ilimizde yayılmasını engellemeye yönelik tedbirler kapsamında aşağıdaki kararı almayı uygun görmüştür:

“İlimiz Esentepe Mahallesinde Koronavirüs (Covid-19) pozitif vakalarının yoğunlaşması nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında 04.05.2020 tarihi, saat 24.00’ten itibaren Esentepe Mahallesinin giriş ve çıkışlarının kapatılarak, 14 gün süre ile karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin alınarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ