logo

Kovid 19 Vaka Sayısı İlk Kez Binin Altına Düştü

Kovid 19 Vaka Sayısı İlk Kez Binin Altına Düştü

Kovid verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bayramda evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretle yapmayalım. Büyüklerimizle tehlikeli yakınlık olmasın.” Dedi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Önümüzdeki Bayram günleri ile ilgili uyarısını aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bayramda evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyarete giderek yapmayalım. Anne babalarımıza, büyüklerimize düşkünlüğümüz tehlikeli bir yakınlık olmasın.”

VAKA SAYIMIZ 1.000’İN ALTINA DÜŞTÜ

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) salgını Türkiye geneli 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü güncel verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “VAKA SAYIMIZ, 1.000’İN ALTINA DÜŞTÜ. Kaybettiğimiz hasta sayısı bugün de azaldı. Virüsle artık şartları değiştirerek, daha özgür mücadele edeceğiz. Yeni hayat tarzımız: Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe.” dedi.

BAYRAM VİRÜSÜN YENİDEN YAYILMA GÜNLERİ OLMAMALI

Kovid 19 salgını 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü güncel tablosu verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beklediğimiz yaşama hürriyetini, tedbirler getirecek. Bayramda tedbirlere uyarsak, sonrasında daha özgür olacağız. Bayramda evde kalmalıyız. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günleri olmamalı. BAYRAMI ESKİSİ GİBİ KUTLARSAK, hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz.” Dedi.

TOPLAM VAKA SAYISI 170 BİNE YAKLAŞTI

Sağlık Bakanlığı Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü takip verilerine göre bu güne kadar yapılan toplam Kovid 19 testi sayısı 1 Milyon 696 bin 587 oldu. Kovit 19 (Koronavirüs) tanılı Türkiye genelinde tespit edilen vaka sayısı ise 152 bin 587 olarak kayıtlara geçti.

SOLUNUM DESTEKLİ (ENTÜBE) HASTA SAYISI 445

20 Mayıs 2020 Çarşamba günü Bakanlık tarafından açıklanan Kovid 19 (Yeni Tip Koronavirüs) verilerine göre hastanelerde yoğun bakımda tedavileri süren Kovid 19’lu hasta sayısı 877 olarak kayıtlara geçti. Düşüşü devam eden solunum destekli (entübe) hasta sayısı bu gün de az da olsa düşerek 445’e geriledi. Bu güne kadar kovid tanılı 113 bin 987 hasta da virüsü yenerek, iyileşip taburcu oludu. 4 bin 222 Kovid 19 pozitif (+) tanılı hasta ise virüsle mücadelesine yenik düşerek yaşama veda etti.

VAKA SAYISI İLK KEZ BİNİN ALTINA DÜŞTÜ

Bakanı Koca tarafından açıklanan 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre bu gün 20 bin 838 hastaya test uygulandı. Test sonuçlarından pozitif çıkan 972 hastaya Kovid 19 tanısı konuldu.

KAYIP SAYISINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR: 23

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu gün hayatını kaybeden Kovid 19 tanılı hasta sayısı 23 oldu. Salgın sürecinin son döneminde iyileşen hasta artarken, kararlı grafik kayıp sayısında düşüş yönünde devam ediyor. Bu gün virüse karşı verdiği mücadeleyi kazanan 1,092 hasta iyileşerek,  taburcu oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ