logo

20 Haziran 2013

Kredi kartları vaatleri yerine getiriyor mu?

 

Güncel haberler içinde son yıllarda tüketicilerin büyük bir kurtarıcısı hepimizin bildiği kredi kartları yer alıyor. İhtiyaç olduğu görülüp kullanım alanı genişledikçe kredi kartıyla ilgili reklamlarda günden güne artıyor. Artık tüketici birden fazla kredi kartına sahip oluyor. gazete ve reklamlar ile kurtarıcı kredi kartlarının özellikleri anlatmakla bitmiyor. Alışveriş faiz oranları nakit faiz oranları nakit avans kart limiti aidat ücreti gecikme faiz oranı ile bankalar kredi kartlarıyla her zaman bir adım önde olmak için uğraşıyor.
Ekonomi haberleri son dakika ile kredi kartlarının anlata anlata bitirilemeyen özelliklerine bankaların vaatlerine sadık kalmadığını gördük. Güncel haberler ile aidatsız kredi kartı vaat eden kartın kullanıcılarından öyle olmadığını iddia edenler bankaların aidat ücreti aldığını söyleyenler oldu. Anlatılan özelliklere dikkat ederek aidatsız kredi kartı tercih eden müşteriler ekstre kontrollerinde hayal kırıklığına uğradılar.
Bu şikâyetlerle birlikte hukuksal yollara başvuran müşteri sayısında da büyük bir artış yaşandı. Vaatlerine uymayan bankalara şikâyetler artınca bankacılık sektörüne şikâyette büyük artışlar yaşandı. Gazete veya başka yollarla özelliklere aldanıp kredi kartını ona göre alan olası müşteri sayıları da bu haberler sayesinde azalan bankaların önlem alması gerekiyor.
Ekonomi haberleri son dakika ile aidatsız kredi kartını tercih edecek vatandaşların bir kez daha düşünmesi gerekiyor.

Paylaşın: