logo

‘Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur’

‘Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur’

Kitap-Kitap-K¦-rtasiye KumbaraAtaşehir Belediyesi, ‘Sosyal Kumbara Projesi’ ile ihtiyaç fazlası olan vatandaşlardan, ihtiyacı olan vatandaşlara uzanan bir el olmayı amaçlıyor.

Ataşehir Belediyesi, ilçe sınırları içinde yaşayan farklı sosyal ve ekonomik gruplara mensup kesimler arasında paylaşım ve dayanışmanın güçlenmesini sağlamak amacıyla “Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur” başlığıyla Sosyal Kumbara Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilecek kumbaralarda, üst gelir grubuna mensup vatandaşların ihtiyaç fazlası giyim eşyası, oyuncak, kitap gibi bağışları toplanarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Proje bir yandan yetişkinlere sosyal dayanışmanın önemini hatırlatırken, öte yandan çocuklara paylaşmanın mutluluğunu yaşatmayı amaçlıyor. Proje kapsamında ilk olarak İçerenköy CarrefourSA içerisinde oyuncak ve kitap-kırtasiye olarak iki farklı noktaya kumbara yerleştirildi.

İlçede yaşayan gelir düzeyi yüksek kişilerin ikamet ettiği sitelerin yanı sıra alışveriş merkezleri, okullar, camiler, muhtarlıklar ve belediye hizmet binaları gibi belli lokasyonlarda yer alacak kumbaralarda biriken bağışlar haftanın belli günlerinde belediye görevlilerince toplanarak depolama alanına götürülecek. Bağışlanan eşyalar belediye tarafından onarılıp yenilenerek ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaştırılacak. İsteyen vatandaşlar yeni giysi, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemelerini de bağışlayabilecek. Üç ay boyunca iki pilot mahallede uygulanacak olan Sosyal Kumbara Projesi bu süre sonunda ilçe genelinde uygulanmaya başlayacak.

Ataşehir Belediyesi, ilçede toplumsal dayanışmayı geliştirecek ve yaygınlaştıracak projeler üretmeye devam edecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ