logo

KUMPASTAN TEK TUTUKLU YÜZBAŞI MURAT EREN’E TAHLİYE

KUMPASTAN TEK TUTUKLU YÜZBAŞI MURAT EREN’E TAHLİYE

murat_erenKamuoyunda “Atabeyler Davası” olarak bilinen ve kumpas olduğu anlaşılan davanın tek tutuklu sanığı olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan tahliye oldu.

Eren cezaevinden çıkar çıkmaz eşine ve kendisini bekleyen yakınlarını sarıldı. Eren, bir gazetecinin “Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?” sorusuna, “Vatan sever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabiki vatan bize ’gel şu görevi yap’ ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk’ün askeriyim” ifadelerini kulandı.

Avukat Hüseyin Ersöz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Askeri Yargıtay, Murat Eren hakkında Yargılamanın Yenilenmesi ve İnfazın Durdurulması Kararı verdi. Murat Eren birkaç saat içinde özgür” ifadelerini kullandı.

Hakkında tahliye kararı verilen Yüzbaşı Murat Eren Fetullahçı Örgüt tarafından hazırlanan kumpas olduğu ortaya çıkan Atabeyler davasının tek tutuklu sanığıydı.

Murat Eren için özellikle sosyal medyada serbest kalması için çok sayıda kampanya başlatılmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ