logo

Kuş Gribi Tehdidindeki İstanbul’da Av Yasağı

Kuş Gribi Tehdidindeki İstanbul’da Av Yasağı

-istanbul-Kus-gribiİstanbul’da Kartal ve Arnavutköy’de yabani hayvanlarda görüldüğü iddia edilen kuş gribinin evcil kanatlı hayvanlara ve insanlara bulaşmaması için av yasağı geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kartal ve Arnavutköy’de yabani hayvanlarda görüldüğü iddia edilen kuş gribinin evcil kanatlı hayvanlara ve insanlara bulaşmaması için eylül ayı sonuna kadar her türlü kara avı yasaklandı.

Türkiye’nin birçok yerinde görülen kuş gribi vakası İstanbul’da da yetkilileri alarma geçirirken, endişeleri de artırdı.

Kartal Ve Arnavutköy’de Kuş Gribi Vakası

İstanbul’un Kartal ve Arnavutköy ilçelerinde kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribi vakası, yetkilileri harekete geçirdi.

Salgının yabani hayvanlardan kümes hayvanlarına buluşmasının engellenmesi amacıyla bir takım tedbirler alınmaya başlandı. Yabani kanatlı hayvanların avlanmasıyla kuş gribinin evcil kanatlı hayvanlar ve insanlara bulaşma riskine karşı Eylül ayı sonuna kadar her türlü kara avcılığı yasaklandı.

Eylül Ayı Sonuna Kadar Kara Avına Yasak

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü tarafından alınan kararda; Kartal ve Arnavutköy’de yabani hayvanlarda kuş gribi (avian infuenza) görüldüğü evcil kanatlı hayvanlara ve insanlara bulaşmaması için tedbiren eylül ayı sonuna kadar kara avının yasaklandığı belirtiliyor.

istanbul_av_yasak_grip

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ