logo

Kuveytli generalin Uludağ’da kaybolan kızı bulundu

Kuveytli generalin Uludağ’da kaybolan kızı bulundu

Ailesi ile birlikte geldiği Uludağ’da Sarıalan mevkisinde kaybolan Kuveytli Ayşe Abdullah Alsıllaili (22), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından uçurumun kenarında 8.5 saat sonra bulundu.

 

Babasının Kuveyt ordusunda general olduğu öğrenilen genç kız, arama kurtarma ekipleri tarafından 20 metrelik kayalıktan halatla kurtarıldı. Şoka girmiş halde bulunan genç kız, Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kuveytli Ayşe Abdullah Alsıllaili’nin sağlık durumunu iyi olduğu öğrenildi.

 

Ayşe Abdullah Alsıllaili, Uludağ’da Sarıalan mevkiinde yemek yedikten sonra saat 17.00 sularında gezmeye çıktı. Bakacak’tan Bursa manzarası seyretmek isteyen genç kız, indiği 20 metrelik kayalıktan çıkamadı. Kızlarının dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda arama kurtarma ekibi, uzun uğraşlar sonucu Alsıllaili ile telefon bağlantısı kurdu. Ancak telefonun şarjının bitmesi üzerine ise iletişim tamamen kesildi. Ardından bölgede geniş kapsamlı arama başlatan JAK ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Mudanya Arama-Kurtarma (MAK), AKUT ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekipleri, Kuveytli genç kızı gece saat 01.00 sıralarında bir uçurum kenarında şoka girmiş halde buldu. Mahsur kaldığı 20 metrelik kayalık bölgeye halat uzatarak inen ekipler, bir saatlik çalışma sonucu genç kızı yukarıya çıkarmayı başardı.

 

Bu arada Kuveyt ordusunda general olduğu bildirilen genç kızın babası Yusuf Abdullah Alsıllaili de, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte kızının kurtarılmasını bekledi.

 

Stargazete

 

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ