logo

Kuvvetli Yağışların Görüleceği Haftaya Giriyoruz

Kuvvetli Yağışların Görüleceği Haftaya Giriyoruz

Marmara’nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu ile Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı ve hayatı olumsuz etkileyebileceği yağışlı bir hafta bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bayram haftası boyunca yurdumuzun özellikle kuzey kesimlerinde etkili olan sıcak ve yağışlı havanın, önümüzdeki hafta boyunca etki alanını genişletmesi ve yurdun büyük bölümünde yer yer kuvvetli yağışlar meydana getirmesi bekleniyor.

GÜNCEL TAHMİNLER TAKİP EDİLMELİ

Güncel, kısa süreli tahminler ve uyarıların takip edilmesini isteyen Meteoroloji yetkilileri, yapılan uyarıda; “Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için kısa süreli tahminlerimiz ve uyarılarımızın takip edilmesi önem arz etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

MARMARA’DA HAVA YAĞIŞLI

Marmara’nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu ile Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlarla geçecek haftaya bulutlu bir günle başlayan İstanbul’da Salı ve Çarşamba günlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Perşembe günün yağışlı havanın terk edeceği İstanbul’da Perşembe ve Cuma günlerinin bulutlu geçeceği ve hava sıcaklıklarının 30 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Şube Müdürlüğü tahminlerine göre; hafta boyunca Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyinde görülecek olan yağışların, özellikle Marmara’nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı ve hayatı olumsuz etkileyebileceği (gök gürültülü sağanak yağış, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını) tahmin ediliyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİ CİVARI

Hava sıcaklıklarının biraz azalarak hafta ortasından itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KISA SÜRELİ TAHMİNLERİMİZ VE UYARILARIMIZIN TAKİP EDİLMELİ

Sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için kısa süreli tahminler ve uyarıların takip edilmesini isteyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için kısa süreli tahminlerimiz ve uyarılarımızın takip edilmesi önem arz etmektedir.” Duyurusu yaptı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ, YILDIRIM, DOLU YAĞIŞINA TEDBİR

Meteoroloji tahmininde gök gürültülü sağanak yağışlara bağlı olarak oluşabilecek; yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ