logo

Liseli gençler, ‘Vali Amca’larıyla ikinci kez buluştu

Liseli gençler, ‘Vali Amca’larıyla ikinci kez buluştu

 vali_twitterTwitterdaki genç takipçileriyle iletişimini sürdüren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 28 kişilik bir liseli grubu daha Florya’daki konutunda ağırladı.

Vali Mutlu, twitterdaki genç takipçilerini konutunda ağırladı

Twitterdaki genç takipçileriyle iletişimini hiç koparmayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, liseli gençlerden oluşan 28 kişilik bir grubu daha Florya’daki konutunda ağırladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden sıklıkla iletişim kurduğu liseli gençlerden oluşan bir grubu daha Florya’daki konutunda ağırladı. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, 28 kişiden oluşan genç misafirlerini kapıda karşılayarak her biriyle ayrı fotoğraf çektirdi.

Vali Mutlu’nun öğrencileri selamlama konuşması ile başlayan sohbet, havuzlu bahçede havanın güzelliğine eş değer bir güzellikte geçti. “Vali Amca”larının evini hiç yadırgamayan gençler, rahat davranışlarıyla dikkat çekti. Havuz başında onlar için hazırlanan minderlere, koltuklara istedikleri gibi yayıldılar. Tanışma faslında tüm öğrenciler hangi okullardan geldiklerini söylerken, Vali Mutlu, okulları ve eğitim durumları hakkında sorularıyla gençleri sıkıştırdı.

İkinci twitter buluşmasına katılan genç misafirlerine de kartalların uzun yaşamasıyla ilgili hikâyeyi anlatan “Vali Amca”, dedesi ve ninesi olanların onları mutlaka ziyaret etmesini, olmayanların ise huzur evlerine gidip mutlaka yaşlıların tecrübelerinden yararlanmalarını tavsiye etti.

Gençler sordu, “Vali Amca” yanıtladı

Gençlerin enerjisi ve esprileriyle keyifli vakit geçiren Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu’nun memnuniyeti öğrencilere de yansıdı. Farklı sorularla sıkıştırmaya çalışan gençler, her sorunun “Vali Amca”ları tarafından içtenlikle yanıtlandığını görerek rahatladılar. Futbolsever öğrencilerin “3 büyüklerin maçlarında neden deplasman yasağı var?” sorusuna Vali Mutlu, “Biz kesinlikle yasak getirmiyoruz. Kulüpler kendi aralarında anlaşıp bu kararı alıyorlar. Bizim görevimiz iki tarafın seyircisi gelirse güvenliği sağlamaktır. Getirmemelerini söylemek değil” cevabını verdi.

İstanbul’da gerçekleşmesi beklenen olimpiyatlarla ilgili gelen “2020 Olimpiyat görüşmeleri nasıl geçti? Olimpiyatlara hazır mıyız?” sorusuna ise Vali Mutlu, “2020 için şansımız oldukça iyi gözüküyor. Hali hazırda birçok tesisimiz ve yapımına başlanacak birçok projemiz var. Aday olan 3 şehirden biriyiz. Diğer şehirler Tokyo ve Madrid daha önce olimpiyat düzenlemelere münasebetiyle bizim şansımız onlara göre daha çok görünüyor. Olimpiyat Komitesini bir hafta boyunca şehrimizde ağırladık. Hiç bir sıkıntı yaşamadan onları gayet memnun bir şekilde uğurladık. Umuyoruz ki olimpiyatlar şehrimizde düzenlenecek” dedi.

Öğrencilerin sorularının ardından okulda yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Vali Mutlu, buluşmanın son bölümünde öğrenciler ile birlikte konutun bahçesini gezerek, hayvanların bulunduğu kümesleri, meyve ağaçlarını, sebzelerin ekili olduğu seraları gezdiler. Yaklaşık 5 saat süren buluşmada gezinin ardından konutun çıkış kapısına gelen Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu, öğrenciler ve öğrencileri almaya gelen aileleri ile birlikte fotoğraf çektirip vedalaşarak konuklarını uğurladılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ