logo

M.E.Akbaşoğlu, ‘Ilgaz’ı Çankırı’yı Marka Yapmak İstiyoruz’

M.E.Akbaşoğlu, ‘Ilgaz’ı Çankırı’yı Marka Yapmak İstiyoruz’

Ilgaz’ı ve Çankırı’yı marka yapmak istediklerini kaydeden M.Emin Akbaşoğlu, “Şeb-İ Arus’ta toprakla suyun vuslatını gerçekleştirecek Yolu Barajı’nın temelini attık” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz’ı ve Çankırı’yı marka yapmak için mücadele ettiklerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı da dahil etmek suretiyle, 2000 kişinin bir arada olabileceği uluslar arası kongre merkezini bölgeye kazandıracaklarını kaydeden Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Şeb-İ Arus’ta toprakla suyun vuslatını gerçekleştirecek” diyerek, bu güne kadar Çankırı’ya yapılan en büyük yatırım olduğunun altını çizdiği Kızlar Yolu Barajı’nın temelini attıklarını belirtti.

ILGAZ’IN DAVOS YAPILMASINDA ÖNEMLİ MESAFE KAYDETTİK

İstanbul’da Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Kurulunda konuşan Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İlk kez Recep Kenan aracılığı ile ivhaber.com’daki röportajında duyurduğu Ilgaz’ın Davos yapılması projesini hatırlatarak, “Türkiye’ye mal olmuş Ilgaz’ımızın küresel anlamda da karşılık bulacak bir proje gönlümüzdeydi. Bunu ilk yayınlayan Recep Kenan beydir. O günden bu güne kadar bunu takip etmek suretiyle, Orman Su İşleri Bakanımızın da nezaretinde bu hayalimizi, gerçekleştirmeye matuf somut projeleri 2 ay önce masaya yatırdık. Çankırı ve Kastamonu milletvekilleri olarak, bu konuda önemi bir mesafe kaydettik. Bu projemizin hayata geçmesini, 2019 yılına kadar temelinin atılmasını hep beraber göreceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

ILGAZ’IMIZI BİR MARKA HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Akbaşoğlu, Ilgaz projesi ile ilgili “Din ve Devlet, vatan, millet müdafaasında her zaman öncülük ve bayraktarlık yapmış olan Çankırı’nın tarihi misyonunu ifa edecek projeyi Çankırı’ya kazandırmak için çalıştıklarını kaydeden Muhammet Emin Akbaşoğlu,  Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızı da işin içine dahil etmek suretiyle, 2000 kişinin bir arada olabileceği uluslar arası kongre merkezini ete kemiğe büründürmüş vaziyetteyiz. İnşallah Çankırı’mız, Ilgaz’ımız Türkiye’de merkez olacak ve İsviçre’nin Davos’unun farklı bir misyonunu üstlenmiş, Çankırı’nın tarihi misyonunu ifa edecek ve Çankırı’mızı yerel ve küresel anlamda turizm merkezi haline getirecek. Bölgeyi, Ilgaz’ımızı bir marka haline dönüştüreceğiz. Altyapısını hazırladık”  açıklamalarında bulundu.

YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE, 49 YILLIĞINA HAYATA GEÇECEK

İşadamları, siyasiler, bürokratlar ve STK temsilcilerinden Ilgaz Projesi’nin takibi konusunda destek isteyen M.Emin Akbaşoğlu, yetersiz bularak revizesini istedikleri projenin takipçisi oldularınıun altını çizerek, “İşadamlarımız, STK’larımız ve bürokratlarımız tarafından, hangi siyasi görüşe mensup olunursa olunsun siyasi arenada da projenin dillendirilmesi ve takip edilmesinde sizlerin de hassasiyet göstermenizi istirham ediyorum. Biz takip ediyoruz. Projeler çizildi. Yetersiz gördük. Uluslararası kongrelerin gerçekleştirilebileceği bir boyuta taşıyacağız. Hem Çankırı, hem Kastamonu tarafında butik oteller ile bölgede yatak kapasitesinin artırılması konusunda revize edilmesini yapılan toplantılarda ifade ettik. Bu talebimizin takipçisiyiz. Proje çerçevesinde Orman Su İşleri Bakanlığımız Yap İşlet Devret modeliyle, 49 yıllığına hayata geçirecek. 2019 yılında hep beraber temelini atacağız” dedi.

KIZLAR YOLU BARAJI ÇAKIRI TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİDİR

Çankırı’ya denizi getirdiklerini, 1950’li yıllardan itibaren gündeme gelen Kurşunlu, Köprülü Köyü’nde Devrez üzerine yapımı planlanan 70 yıllım rüya, Kızlar Yolu Barajı projesini 2017 yılı yatırım planına aldırdık ve 17 Aralık 2017 tarihinde Şeb-i Arus gününde toprakla suyun vuslatını gerçekleştirmek üzere Orman Su İşleri Bakanımızla birlikte temel attık. Bu Çakırı tarihinin en büyük projesidir. 450 Milyonluk bir yatırımdır. Her yıl 100 milyon lira katma değer üretecektir. 4 – 5 senede kendini amorti edecek muazzam bir yatırımdır.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU KİMDİR?

6 Ekim 1968’de İstanbul’da doğan Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı, Kurşunlu ilçesi asıllıdır.

Yönetici, Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ayrıca Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukukunda yüksek lisans yapmaktadır.

Gaziosmanpaşa Milli Gençlik Vakfı İlçe Başkanlığı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Gaziosmanpaşa Belediyesinde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı. Avrupa ülkeleri ile birlikte gerçekleştirilen Geliştirilmiş Bilirkişilik Projesinde Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde bulundu.

İngilizce ve Arapça bilen Mv.M.Emin Akbaşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ