logo

‘MACHO’ By Murat Aytulum mbfwistanbul’da Dijital Ortamda

‘MACHO’ By Murat  Aytulum mbfwistanbul’da Dijital Ortamda

Murat Aytulum ‘MACHO’, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI)  kapsamında ilk kez dijital olarak 13 Ekim 2020’de saat 14.30’da www.mbfwistanbul.com ’da yayınlanacak.

Bu yıl 12-16 Ekim 2020 tarihleri arasında ilk kez dijital olarak gerçekleşecek Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da (MBFWI) tasarımcı Murat Aytulum, ‘MACHO’ adını verdiği toplam 35 parçadan oluşan koleksiyonuyla yer alıyor.

İnsanoğlunun betondan yarattığı dünyaya ve doğanın çaresizliğine atıfta bulunan ‘Macho by Murat Aytulum’ defilesi, 13 Ekim 2020’de saat 14.30’da www.mbfwistanbul.com ‘da yayınlanacak.

“İnsanoğlunun betondan yarattığı dünyaya ve doğanın çaresizliğine bir atıf”

İnsanoğlunun doğanın akışını bozarak gri ve soğuk betonlara hapsettiği yaşamlarımız, doğanın afetleri ile yeniden bir sorgulama dönemini başlattı. Kendi yarattığı bu gri ve soğuk betonlar arasında sıkışan ve kendi çaresizliğini ise doğaya mal eden insana bir gönderme yapan tasarımcı Murat Aytulum, defile çekimi Galataport İstanbul’da gerçekleştirilen yeni koleksiyonu ‘MACHO’ ile bu sarkastik durumun altını çiziyor.

12-16 Ekim tarihleri arasında  www.mbfwistanbul.com ‘dan izlenebilecek ve tüm dijital platformlarda online gerçekleşecek olan

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI) kapsamında, 13 Ekim 2020 saat 14.30’da yeni koleksiyonunu tanıtacak olan tasarımcı, tüm parçaları betonun doğa üstünde kurduğu güç ve doğanın beton karşısındaki güçsüzlüğü üzerine kuruyor.

Murat Aytulum’un toplam 35 kıyafetten oluşan koleksiyonu, maskülen ve feminen arasındaki ince çizgide oluşturulmuş. Asfalt tonları, siyah renk seçimleri ile bu göndermeleri güçlendiren tasarımcı, doğayı temsilen kullandığı  yeşil ve beyaz ile iki çizgi arasındaki farkı gözler önüne seriyor.

Çekimleri Galataport İstanbul’da gerçekleştirilen koleksiyon geneline hakim olan insanoğlunun doğaya karşı yarattığı maskülen çizgi aksesuar seçimleri ile  zenginleştirilerek, uyumlu hale getirilmiş.

Tasarımcı Murat Aytulum tarafından yoğun olarak kullanılan deri, tüvit kumaşlar ve poplinler ile oluşan ‘MACHO’, yaygın bilinen kelime anlamının tersine kadını, doğayı koruyan yeni dünya düzenine evrilen bir ütopyayı konu ediniyor.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un (MBFWI) 15. sezonu Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ