logo

Maden Kazası Nedeniyle Ertelenen ‘İstiklal Yolu Yürüyüşü’ Yapıldı

Maden Kazası Nedeniyle Ertelenen ‘İstiklal Yolu Yürüyüşü’ Yapıldı

“İstiklal Yolu” etkinliğinin Amasra’daki maden kazası nedeniyle ertelenen Çankırı-Ilgaz bölümündeki “İstiklal Yolu Yürüyüşü” Üçoluk Karakolu ile Kıyısın köyü arasında yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya uzanan “İstiklal Yolu” etkinliğinin Bartın Amasra’daki maden kazası nedeniyle ertelenen ÇankırıIlgaz bölümündeki “İstiklal Yolu Yürüyüşü”, protokol üyeleri vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÜÇOLUK KARAKOLU MEVKİSİNDEN KIYISIN KÖYÜ’NE YÜRÜYÜŞ

“13. İstiklal Yolu Yürüyüşü” katılımcıları Ilgaz’daki tarihi Üçoluk Karakolu mevkisinden Kıyısın Köyü’ne kadar 5 kilometrelik bölümü yürüyerek geçti. Kıyısın köy meydanında sona eren yürüyüş sonunda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

“13. İstiklal Yolu” etkinliği “İstiklal Yolu Yürüyüşü” törene Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, Ilgaz Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, çevre ilçe belediye başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KIYISIN KÖYÜ ETKİNLİK ALANINDA GÖSTERİ

“İstiklal Yolu” etkinliği ertelenen p rogram “İstiklal Yolu Yürüyüşü” ile başladı. “İstiklal Yolu Yürüyüşü” katılımcılar tarihi İstiklal Yolu’nda 5 km’lik Kıyısın Köyü alanına yürüdü. Kıyısın Köyü etkinlik alanında protokol gösterileri, Jandarma Mehteran Bölüğü, Çelik Kanatlar Ekibi gösterisi sergilendi.

KURTULUŞUMUZDA EMEĞİ GEÇENLERİ HAYIRLA YAD EDİYORUZ

 “İstiklal Yolu” etkinliklerine Ilgaz olarak 13. kez ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Burada, her geçen sene artan coşku ve heyecanımızla ecdadımızı, kurtuluş savaşı şehitlerimizi, kıymetli gazilerimizi ve o zorlu günleri hatırlayarak; kurtuluşumuzda emeği geçenleri hayırla yad ediyoruz. Ilgazlı Yanığın Emine anamız başta olmak üzere tüm kahramanlarımızın yaptıkları fedakarlıkları hatırlatıyor, milli ve manevi değerlerimizi canlı tutuyoruz. Bu anlamlı etkinliğimize katılarak buradaki coşkuya ortak olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seneki etkinliğimize damgasını vuran Jandarma Mehteran Bölüğü’ne ve muhteşem gösterileriyle bizlere havadan görsel şölen sunan Demir Kanatlar ekibine programımıza katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İSTİKLALE GİDEN YOLDA ÇOK BÜYÜK EMEKLE, GAYRETLER SARF EDİLDİ

Amasra maden faciası nedeniyle programın iki hafta ertelendiğini hatırlatan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, yaptığı konuşmada, “Amasra maden faciasında hayatını kaybetmiş olan tüm işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.  Bugün inşallah burada, istiklale giden yolda, çok büyük emeklerin, gayretlerin sarf edildiği ve dün büyük bir coşkuyla 99. yıldönümünü idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşuna büyük katkı sunmuş olan İstiklal Yolu’nda bir aradayız. Yürümüş olduğumuz bu yolda kağnılarla İnebolu’dan alınmış olan cephanenin cephe hattına dedelerimizin, bacılarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, çocuklarımızın emekleri ve gayretleriyle nasıl ulaştığını anlatmaya gayret edeceğiz. Bu ruhu, İstiklal’in ruhunu inşallah gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük vazifemiz olacak. Vatanımız bu günlere kolay gelmedi. Büyük bir başarıya imza atıldı. Bu da insanlarımız emek emek, ilmek ilmek işlemesiyle gerçekleşti.” İfadelerine yer verdi.

ILGAZ BELEDİYESİ İKRAMI

Amasra Maden kazası nedeniyle ertelenen “İstiklal Yolu Yürüyüşü” Ilgaz Belediyesi tarafından yapılan yemek ikramıyla tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ