logo

Madımak ve Başbağlar Meclis Gündeminde

Madımak ve Başbağlar Meclis Gündeminde

chp_meclis_ilhami_yilmaz-Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Meclis toplantısı 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında toplandı. Ferhatpaşa Mahallesi ile ilgili tartışma tansiyonu yükseltti.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis toplantısı Temmuz ayı 1. Oturumunu CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Sinan Ayrancı’nın da aralarında olduğu Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP İstanbul eski Miletvekili Kadir Gökmen Öğüt de izledi.

AK Parti ve CHP Gurup sözcüleri gündem dışı söz alarak Ramazan ve bayram tebrik mesajların iletip Madımak ve Başbağlar olaylarını kınadılar.

IMG_0001

Gündem dışı ilk söz alan CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz: “ Ramazan ayı, barış, huzur, hoşgörü, birlik ve beraberliğimizin ötekileştirilmediği ve insanların birbirine sımsıkı bağlandığı bir aydır. Bu ayda insanlığın, merhametin doruğa çıktığı ay olarak Müslümanlık dünyasında kabul edilmiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle herkesin Ramazan ayını kutlar ve uğurlu olmasını dilerim” ifadeleri ile Ramazan mesajını dile getirdi.

“Madımak Yangını İnsanlığın Yüz Karasıdır”

Grubu adına Madımak ile ilgili duygularını dile getiren İlhami Yılmaz, “22 yıl önce kendini bilmez, insanlıktan uzak bir gurup tarafından Sivas’ta Madımak Oteli’nde yangın çıkararak 35 aydınımızı, sanatçımızı ve halk ozanlarımızı diri diri yakmışlardır.  Bu yangın insanlığın yüz karasıdır.  Bu olayın bir daha yaşanmaması dileği ile Madımak’ta hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet diliyorum” dedi.

IMG_0015

“Katiller Yakalanıp Adalete Teslim Edilmeli”

Öte yandan İlhami Yılmaz Başbağlar katliamı ile ilgili de;  “Erzincan Başbağlar Köyü’nde 22 yıl önce hunharca katledilen 33 vatandaşımızın gözü dönmüş katillerinin yakalanıp adalete teslim edilmesi insanlık görevi olsa gerek. Bu acıların bir daha yaşanmaması, nefret ve kinin yerini hoşgörünün alması ve katillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi temennisiyle Madımak ve Başbağlar’da hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Tarım işçilerini taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 15 tarım işçisine rahmet dileyen Yılmaz, yakınlarına da baş sağlığı ve sabır diledi.

IMG_0024

“M. Cevat Arzık’tan Da Mesaj Ve Üzüntü Mesajı”

Ramazan ve bayram mesajı ile Madımak ve Başbağlar olayları hakkında duygularını dile getirdiği gündem dışı konuşan AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Mustafa Cevat Arzık; “Mübarek bir aydayız. Bu vesile ile tüm İslam âleminin Ramazanını kutluyorum.  Yine Madımak ve Başbağlar olaylarında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum.  Ayrıca meclisimizin tatile girmesi nedeniyle de tüm Ataşehirlilerin Ramazan bayramını tebrik ediyorum” dedikten sonra sözlerini kazada hayatını kaybeden 15 tarım işçisine rahmet dileyen yakınlarına da baş sağlığı ve sabır dileyerek tamamladı.

IMG_0033

İsmail Levent’in İddiaları Tartışma Yarattı 

Madımak ve Başbağlar olayları ile ilgili üzüntülerini dile getirdiği konuşmasında kürsüden meclise hitaben Ak Parti meclis Üyesi İsmail Levent, konuşmasına;  Haziran ayı meclis toplantılarında dile getirdiğim Ferharpaşa ve Küçükbakkalköy Mahallelerindeki asfalt, yol ve kaldırımlardaki sıkıntıları dilde getirdiğini, bölgeleri başkan yardımcısı Namık Sürmen ile gezmek istediğini hatırlatıp;  söz konusu bölgelerden topladığı görselleri meclis üyelerine gösterdi. İsmail Levent bölgede hasız olduğu ceza uygulamaları iddiası ile başlayan tartışmalar sonrasında gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra yapılan görüşmelerde, gündemde bulunan 5 maddenin ilgili komisyonlara gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Sadi Özata, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından 09.07.2015 tarihinde saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

IMG_0010IMG_0025IMG_0042IMG_0044

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ