logo

Malatya 5,2 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Malatya 5,2 Büyüklüğünde Depremle Sarsıldı

Malatya’da öğle saatlerinde merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde 7,02 kilometre derinlikte deprem meydana geldi. İlk bilgilerde can kaybı olmadığı kaydediliyor.

Malatya’da meydana gelen, merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 12.37’de merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin 7,02 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin hissedilmesiyle birlikte çok sayıda Malatyalı ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

CAN KAYBI VE YARALANMA OLAYI MEYDANA GELMEDİ

İlk açıklamasında can kaybı ve yaralanma olmadığını kaydeden Malatya Valiliği, açıklamasında Pütürge İlçesi Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde bilgi geldiğini belirterek; “İlimiz Pütürge İlçesi’nde 04.08.2020 tarihinde saat 12.37’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde, mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır.” İfadelerine yer verdi.

PÜTÜRGE İLÇESİ TAŞMIŞ MAHALLESİ’NDE 4-5 TOPRAK EVİN YIKILDI

Valilik açıklamasında, “Pütürge İlçesi Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi’nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır.” Dedi.

HASAR TESPİTİ YAPILMADA EVLERİNE GİRMEMELİ

Malatya Valiliği, deprem ile ilgili açıklamasında, “5.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle oturduğu konutu hasar gören vatandaşlarımızın görevli ekipler tarafından hasar tespiti çalışmaları yapılana kadar evlerine girmemeleri can güvenliği bakımından büyük önem arz etmektedir.” Uyarısı yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ