logo

Malatya’da 2 Askeri Uçak Düştü ‘4 Pilot Şehit’

Malatya’da 2 Askeri Uçak Düştü ‘4 Pilot Şehit’

ucak_pilot_sehit_kaza-Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı havalandıktan sonra radardan kaybolan 2 RF-4E keşif uçağının enkazlarına Malatya’nın Akçadağ bölgesinde ulaşıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kazada 4 pilotun şehit olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, uçakların düşüş nedeninin kaza kırım raporundan sonra açıklanabileceğini söyledi. Malatya sınırları içinde Akçadağ mevkiinde uçakların enkazına ulaşıldığını söyleyen Bakan Ala, “Tabii tahminlerimiz var. Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle. Ya da hava şartları… Dışarıdan bir şey söz konusu değil” dedi.

Kaza ile ilgili açıklama yapan TSK’da; “İki uçakla 19.05’te irtibat kesildi. 20.45’te iki uçağın enkazına ulaşıldı. 4 kahraman pilotumuz şehit oldu” denildi. Yapılan açıklamada, uçak kazasında şehit olan pilotların isimleri şöyle; Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya

Kazayla ilgili  olasılık iddiaları şöyle:

1. Kol düzeninde ilerleyen uçaklar elektronik sistemler kapalı ‘kör uçuş’ eğitimi sırasında sis nedeniyle dağa ya da birbirlerine çarparak kırıma uğramış olabilir. Pilotların iyi tanıdıkları bu bölgede, görüş mesafesi düşük de olsa, böyle bir hataya düşmeyecekleri tahmin ediliyor. Ancak Balıkesir’de 1976 yılında gece uçuşuna çıkan iki F-5 uçağından biri dağa çarpınca arkadan gelen ikinci uçak da dağa çakılmıştı.

2. Lider uçakta meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle kumanda kaybedilmiş ve arkadan gelen ikinci uçak ile temas yaşanmış olabilir.

3. Uçakların birinde ya da her ikisinde gösterge arızası yaşanmış ve bu nedenle görüşün düşük olduğu sisli ve karanlık havada çarpışma meydana gelmiş olabilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ