logo

Malatyalılar Türkiye’ye Lazım

Malatyalılar Türkiye’ye Lazım

atamad_genel-kurul_himmetAtaşehir Malatyalılar Derneği hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığının vurgulandığı ATAMAD genel kurulunda Malatyalıların Türkiye’ye lazım olduğu dile getirildi.

ATAMAD’DA GENEL KURUL HEYECANI

Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek merkezinde yapılan genel kurula üyeler de büyük ilgi gösterdi. Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya 2. Olağan Genel Kurul’un açılış konuşmasında “Derneğimizde 20 tane başkan yardımcımız var. Hepsi de bir başkan gibi çalıştı. Üç yıl içersinde, çok köklü derneklerden daha iyi işler başardığımıza inanıyorum. Malatyalılık kültürünün getirdiği önde olma ile önemli ve değerli projeler geliştirmek için çalıştık. Başarılı da olduk. Bugün ikinci genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Dernek yönetiminde görev alan bütün arkadaşlarımıza yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

IMG_0038

Himmet Kaya’nın konuşmasının ardından divan üyelerinin seçimine geçildi. Divana Cumali Ünaldı, Hüseyin Gökçek ve Esen Kaya seçildi.

Divan Başkanı Cumali Ünaldı yaptığı konuşmada Malatyalılık kültürü üzerinde durarak ” Malatyalılık gerçekten farklı bir kültür. Birçok şehir birçok olayı travmatik şekilde yaşadı. Ancak Malatya gibi kendisini tedavi eden, kendi içersinde bunu halleden, inançlara, etnik kökenlere, inançlara bakmaksızın bir araya gelen başka bir şehir de yok. Bin yıl önce de çeşitli inanç grupları Malatya’da bir arada yaşamış. Bundan da gerçekten büyük bir mutluluk duyuyorum. ATAMAD’dan öncelikle Malatyalıları aynı çatı altında toplamasını istiyoruz. Bunu da başarıyla gerçekleştirmiş durumda. İkinci olarak da, Ataşehir’e; İstanbula, Türkiye’ye ve dünyaya fayda sağlamasını bekliyoruz. Bütün bunları da dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri yapacak yetkinlikte” şeklinde konuştu.

IMG_0027

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ATAMAD Yönetim Kurulu üyesi Deniz Kutlu faaliyet raporunu,  Hüseyin Gökçek de denetim raporunu okudu. Faaliyet ve denetim raporları oybirliği ile kabul edilirken, Necati Bozkurt tarafından okunan 2015-2017 dönemine ait tahmini bütçe de oybirliği ile kabul edildi.

Ataşehir Malatyalılar Derneği yeni yönetimi şu şekilde:

Ataşehir Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Himmet Kaya, İrfan Kiraz, Sibel Kalender, Şemsettin Gültekin, Kemal Yılmaz, Deniz Kutlu, Ayten Kartal, Muammer Ayvalı, Eylem Özgün Doğan, Veli Kılıç, Turgut Koç, Seçkin Balaban, Necati Bozkurt, Derya Ziyanak, Ali Haydar Açık, Şemsettin Değer, Hüseyin Turgut, Metin Kale, Muhammer Yılmaz ve Emine Sıral’dan oluştu.

Yedek üyeler ise Garbis Evyapan, Hakkı Korkmaz, İlhan Kınal, Niyazi Yaman, Bekir Parlakkılıç, Ozan Kiraz, Gülay Çamur, Ülkay Önel, Ebubekir Tezcan, Mustafa Sıral, İbrahim Halil Güleryüz, Ali Kırmızıbayrak, Kemal Çıplak, Orhan Yılmaz, Ali Turan, Selahattin Tezcan, Mehmet Gültekin, Hikmet Yıldırım, Sadık İnci ve Deniz Kışın Özses’ten oluştu.

Asil Denetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Gökçek, Metin Yanık ve Cafer Kınacı Yedek denetim Kurulu üyeleri de Ömer Özaltan Özoğlu, Mithat Öztop ile Yusuf Yıldırım’dan oluştu.

Bütün listelerde yer alan isimler oybirliği ile seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları yakından, beğenerek takip ettiklerini belirterek, derneğin yapacağı her türlü çalışmaya destek vereceklerini söylediler.

IMG_0071

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Son olarak yeniden Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya söz aldı.

Kaya, dernek üyelerine kendilerine olan güvenlerinden dolayı teşekkür ederek “Aday sayısının çok olduğu bir dernek olmak için çok çalışıyoruz. Vizyonuyla, olaylara bakış açısıyla Malatyalılık bir ayrıcalık. Sorumluluk alma adına etkili bir topluluk olmamız çok önemli. Bizim ATAMAD çatısı altında yola çıktığımızda temel özelliğimiz Malatyalılık kimliğimizdi. Gençler ve kadınları aktif olarak içinde yer aldıkları projeler hayata geçirmeyi planlıyoruz. Malatya kültürünü ve birlikte yaşama olgusunu Ataşehir’de hayata geçirmek de önemli düşüncelerimizden. Kurumsal kimliğimiz tamamladık. Bir arada olma konusunda da önemli adımlar attık” dedi.

IMG_0005

Kaya konuşmasının son bölümünde Malatya’da hayata geçirmeyi planladıkları Gençlik Kampı projesindeki son gelişmeleri de anlattı: “Malatya’da ve Ataşehir’de yaşayan gençliği birbirine entegre eden, birlikte proje üreten, hayata geçiren Gençlik Kampı projemiz var. Malatya’da yerleşkesi olan, yaklaşık 100 kişinin yaşayabileceği, projeler geliştirebileceği, aktiviteler yapabileceği bir ortam olacak. Konuyla İlgili İrfan Kiraz ve Esen Kaya da projenin oluşumuna destek oldular. Somut olarak olarak karşınıza koyduğumuz ilk proje. Avrupa Birliği fonlarından da faydalanabiliriz. Ataşehir’de yaşayan Malatyalıları bir araya getirecek cenazelerinde, düğünlerinde faydalanabilecekleri bir kültür merkezi düşüncemiz var. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi örgütlü gücün varlığına olan inancından, yaşama bakış felsefesinden, Malatya kimliğinin verdiği vizyonist bakıştan kaynaklı olarak bütün derneklere destek veriyor. Bize de sahip çıkıyor. Başkanımıza bize olan destekleri için teşekkür ederiz. Üyelerimiz derneğimize gelsinler; burada çeşitli konularda kurslar düzenliyoruz. Kurslarımıza katılsınlar. Dernek merkezimizi ATAMAD Dershanesi olarak değerlendiriyoruz. Her zaman birlikte olalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz.”

Genel kurul sonrası konuklara ikramda bulunuldu.

17 Mayıs’ta yapılması planlanan ancak ATAMAD Başkanı Himmet Kaya’nın annesi Zeynep Kaya’nın vefatı nedeniyle ertelenen ATAMAD Birlik Beraberlik ve Dayanışma Yemeği de 4 Haziran akşamı Greenpark Hotel’de yapılacak.

IMG_0089

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ