logo

19 Ocak 2021

Maltepe Belediyesi’nden Yargıdaki İmar Plan Açıklaması

Maltepe Belediyesi’nden Yargıdaki İmar Plan Açıklaması

Maltepe Belediyesi’nden imar planları 2012 yılında Maltepe ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde görüşülerek onaylanan taşınmaz ile ilgili iddialara açıklama geldi.

Maltepe Belediyesi’nden yapılan Kamuoyu açıklaması

18 Ocak 2021 tarihinde bazı medya organlarında Hukuk İşleri Müdürlüğümüzün Danıştay 6. Daire Başkanlığına gerçekleştirmiş olduğu başvuru amacından uzaklaştırılarak kamuoyuna servis edilmiştir. Kurumumuzdan herhangi bir görüş talep edilmeden yayınlanan haber, kamuoyunda doğru olmayan algılamalara yol açmıştır. Maltepe halkına olan sorumluluğumuz gereği kurumumuza bu konuda açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Habere konu olan, Maltepe ilçesi, 25/2 pafta, 251 ada, 426 parsel nolu taşınmaza ilişkin imar planları 2012 yılında gerek Belediyemiz gerekse Büyükşehir Belediye Meclislerinde görüşülerek onaylanmıştır.

2015 yılında “Sahil Ada Maltepe Konut Projesi” adı ile projelendirilmiş ve 2012 yılında onaylanan imar planları gereği Belediyemize yapı ruhsat başvurusu yapılmıştır. 2014 – 2019 yılları arasında görev alan Belediye Meclis Üyemiz, imar planı ve yapı ruhsatı iptaline dair başvuru yapmıştı. Fakat İstanbul 11. İdare Mahkemesi, 2012 tarihli hazırlanan bu planlar esnasında Belediye Meclis Üyesi olmaması göz önünde bulundurularak dava ehliyeti bulunmadığı sonucuna varmış ve plan davasının ehliyet yönünden reddine karar vermişti. Yerel mahkemenin vermiş olduğu ‘red’ kararı Belediye Eski Meclis Üyemiz tarafından temyiz sürecine taşınmış ve temyiz kararı 28 Aralık 2020 tarihi itibariyle Belediyemize tebliğ edilerek, yerel mahkemenin yeniden yargılama yapmasına hükmetmiştir. Bu süreç zarfında, bazı medya organlarında yer alan haberlerin aksine yapı ruhsatından imzası ve sorumluluğu alan şantiye şefinin istifası nedeniyle yapı ruhsatı doğal olarak iptal edilmiştir.

Bu nedenle, Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğümüz herhangi bir kamu zararı oluşturabilecek iş ve işlemlerin hayata geçmemesi adına; 2012 yılında onaylanan imar planına dair son kez Danıştay 6. Daire Başkanlığı’nın görüşü sorulmak üzere karar düzeltme talebinde bulunmuştur. Süreçler göz önünde bulundurulduğunda, kurumumuzun Maltepe Halkı dışında herhangi bir tarafı olmadığı aşikardır. Kurumumuza zarar vermek maksadıyla kamuoyunu yanlış yönlendirme gayreti içerisinde olanlara karşı hukuki haklarımızın saklı bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ