logo

Maltepe Belediyesi’nin 2023 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

Maltepe Belediyesi’nin 2023 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, 2023 yılı performans programı uygulaması ve bütçesi görüşülerek onaylandı.

Maltepe Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi Meclis üyelerinin oylarıyla, 1 milyar 720 milyon TL olarak kabul edildi.

Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, 2023 yılı performans programı uygulaması ve bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Maltepe Belediyesi’nin 1 milyar 720 milyon TL’lik 2023 yılı bütçesi, Meclis üyelerinin oylaması sonucunda kabul edildi.  Toplantı, Maltepe Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Yusuf Koçhan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Mali Hizmetler Müdürlüğünün Maltepe Belediye Başkanlığının 2023-2024-2025 Mali Yılları Bütçesi ile ilgili teklifi görüşüldü. Maltepe Belediye Meclis üyesi ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, bütçe üzerine bir sunum yaptı. Döner, son beş yılın gelir ve gider bütçesini sundu. Döner,  bütçeyi hazırlarken ekonomik sıkıntılar ve enflasyonla mücadelenin yaşandığı ortamda gelir gider dengesine,  tasarruf tedbirlerine dikkat etmeye, en iyi hizmeti en ekonomik şekilde vermeye özen gösterdiklerini söyledi. 2023 yılının zor ve umutlu bir yıl olacağına işaret eden Döner, bütçede en önemli payın personel ve sabit giderler olduğunu, kadınlara gençlere yönelik saha çalışmalarının artarak devam edeceğini kaydetti. Meclis’te grubu olan siyasi parti temsilcilerinin ve belediye meclis üyelerinin bütçe üzerine konuşmalarının ardından tek tek oylanarak karara bağlandı. 2023 yılı performans programı uygulaması ve bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Maltepe Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 720 milyon TL olarak kabul edildi.

EFSANE LEFTER İLE BİRLİKTE GENÇ SPORCULAR ONURLANDIRILDI

Maltepe Belediye Meclisi toplantıda Türk futbolunun efsane ismi, “Ordinaryüs” lakaplı Lefter Küçükandonyadis’in adını Maltepe’de bir sokağa verme kararı aldı. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Cevizli Mahallesi sınırları içerisinde 16196 ada 23 parsel önünden başlayan 16228 ada 30 parsele kadar olan yola “Lefter Sokak” isminin verilmesi ile ilgili teklif Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Aydınevler Mahalle sınırında bulunan, Selçukbey Caddesi ile Gamze Sokak arasında kalan yola, Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Maltepe’li milli sporcu Sude Yaren Uzunçavdar Sokak ismi verildi.

SOKAK VE CADDE İSİMLERİ DEĞİŞTİ

Feyzullah-İdealtepe Mahalleleri sınırları arasında kalan, Büyükyalı Caddesi aksının bittiği yerden (16755 Ada 18 Parsel) kuzeye doğru 16920 Ada 13 Parsel sınırına kadar uzanan yola “Süreyya İlmen Paşa Caddesi” ismi verildi.  Başıbüyük ve Fındıklı Mahalleleri sınırları arasında kalan “Kayışdağı-Dudullu Yolu’nun isminin “Başıbüyük-Fındıklı Yolu Caddesi” olarak değiştirildi ve aksı uzatıldı. Altayçeşme Mahalle sınırında bulunan “Detay Çıkmazı Sokak” ismi “Detay Sokak”, Altıntepe Mahalle sınırında bulunan “Haskan Çıkmazı Sokak” ismi  “Haskan Sokak”, Aydınevler Mahalle sınırında bulunan “Şallı Çıkmazı Sokak” ismi “Şallı Sokak”, Gülsuyu Mahalle sınırında bulunan “Martılar Çıkmazı Sokak” ismi “Martılar Sokak” olarak değiştirildi.   Esenkent Mahallesi sınırları içinde bulunan “Atlas Sokak” aksının uzatılarak, Esenkent Mahallesi sınırında kalan “Nadir Sokak” aksının kısaltılması, Esenkent Mahallesi sınırında kalan “Hisarlı Sokak”ın iptal edilerek kaldırılması ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. Altayçeşme Mahallesi sınırında bulunan Güvercinlik Sokak ile İstiklal Caddesi arasında kalan yola “Bayrak Sokak” ismi verildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ