logo

Maltepe Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Maltepe Depremzedeler İçin Seferber Oldu

AFAD, İstanbul Valiliği ve Maltepe Kaymakamlığı eşgüdümünde düzenlenen yardımda toplanan altı tır, 70 ton ihtiyaç malzemesi, deprem bölgesine gönderildi.

Maltepe Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depreminardından, depremden etkilenen vatandaşlar için “Dayanışma İyileştirir” sloganıyla yardım kampanyası başlattı. 7’den 77’ye, gencinden yaşlısına herkesin seferber olduğu yardım çalışmaları kapsamında ulaştırılan yardım paketlerinden çıkan notlar ise duygulandırdı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul Valiliği ve Maltepe Kaymakamlığı eşgüdümünde düzenlenen yardımda toplanan altı tır, 70 ton ihtiyaç malzemesi, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Tırda, battaniye, tulum, yorgan, yastık, ısıtıcı, bebek kıyafeti, kıyafet, atkı, bere, çorap, ısıtıcı, çocuk bezi,bebek maması, su ve erzak yer aldı.

İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Yardım kampanyasının çalışmaları Yalçın Kızılay Spor Merkezi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi ve muhtarlıklarda devam ediyor.Belediye personeli ve gönüllü vatandaşların katıldığı çalışmada, kurulan insan zinciriyle toplanan yardım kolileri, tırlara yüklendi. Yardımlarda hayırsever işadamları ve halkın da ihtiyaç malzemesi desteği verdiği görülürken, Maltepelilerin özverili çalışmaları ise takdir topladı.

8 YAŞINDAKİ EBRAR’IN NOTU DUYGULANDIRDI

Herkesin tam bir seferberlikle çalıştığı ve destek sunduğu çalışmalarda, yardım paketlerinin içinden çıkan notlar ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Özellikle 8 yaşındaki bir çocuğun gönderdiği pakette çıkan “Hepiniz için çok geçmiş olsun. Orada üşümeyin diye bu kıyafetleri verdik. Ben Ebrar, 8 yaşındayım, 2. sınıfa gidiyorum. Tekrar geçmiş olsun. Allah yardım etsin.” notu ise hem görevlileri, hem de gönüllü olarak destek sunan vatandaşları duygulandırdı.

İHTİYAÇ DUYULAN YARDIMLAR

Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar ihtiyaç duyulan battaniye, tüplü ısıtıcı, gıda konservesi, çocuk bezini toplama merkezlerine getirerek depremden etkilenenlere destekte bulunabilecek. 

Detaylı bilgi için 0216 388 19 20 numaralı telefon aranabilecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ