logo

Maltepe’de Cumhuriyet’in 100. Yılı 100 Resimle Kutlanacak

Maltepe’de Cumhuriyet’in 100. Yılı 100 Resimle Kutlanacak

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet’in ‘100. Yılında Yüz Resim Çalıştayı” ile dünyanın dört bir yanından ressamlar Cumhuriyet’i ve değerlerini tuvale yansıtıyor

Maltepe Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı etkinliklerine “Cumhuriyet’in 100. Yılında Yüz Resim Çalıştayı” ile katkı sunuyor. Geçtiğimiz günlerde dünya genelindeki kardeş belediyelere “Atatürk Parkı” çağrısında bulunan Maltepe Belediyesi’nin resim çalıştayı, İranlı 9 ressamdan oluşan grubun çalışmaları ile başladı.

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen çalıştay kapsamında İranlı ressamlar, Cumhuriyet’i ve temsil ettiği değerleri kendi bvakış açılarıyla tuvale yansıttıkları eserler ortaya koydu. Ortaya çıkan eserler Maltepe Belediyesi’nin Altayçeşme Mahallesi’nde hizmete açtığı Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Çalıştay kapsamında ikinci grup olarak, 6-16 Ocak tarihleri arasında Yakutistan’dan sanatçılar konuk edilecek. “Cumhuriyet’in 100. Yılında Yüz Resim Çalıştayı”, sene boyunca Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkmenistan, Bulgaristan ve Makedonya gibi ülkelerden sanatçıların katılımıyla devam edecek.

AZERBAYCAN’IN KÜLTÜR BAŞKENTİ’NDE DE SERGİLENECEK

2023 yılında Cumhuriyet’in 100.yılının kutlanacağını anımsatan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Cumhuriyet’in 100. yılına 100 resimle katkı sunacağız. Cumhuriyet’in 100.yılda 100 tablo çalıştayına 100 ressam arkadaşımızla başladık. İlk aşamada komşu ülkeler İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Rusya’dan başlayarak Balkanlar’da Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelerden sanatçı dostlarımızı Maltepe’ye davet ediyoruz. Bu arkadaşlarımız başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, eşitlik konularını işleyen tablolar yapacaklardır. Bu tablolarımızı 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar Maltepe’de ve İstanbul’un değişik yerlerinde sergileyecekler. Bu sergiyi kardeş ülkemiz Azerbaycan yetkilileri geçtiğimiz yıl kültür başkenti ilan edilen Şuşa kentinde sergilemek istediklerini müjdelediler. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ