logo

MALTEPE’DE YÖRESEL ÇANKIRI GÜNLERİ BAŞLADI

MALTEPE’DE YÖRESEL ÇANKIRI GÜNLERİ BAŞLADI

cankiri_gunleri16-20 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen İstanbulluların Çankırı kültürü, yöresel ürünleri, sanatı ve sanatçısı ile buluştukları Yöresel Çankırı Günleri Maltepe’de başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

ÇANDEF tarafından düzenlenen, İstanbul’daki Çankırılar ve Çankırı sevenlerin; Çankırı kültürü, yöresel ürünleri, sanatı ve sanatçısı ile buluştukları Yöresel Çankırı Günleri, Maltepe Sahilindeki Maltepe Kültür ve Spor Parkı’nda “Şimdi Çankırı Zamanı” sloganı ile başladı.

Maltepe’deki Yöresel Çankırı Günleri’nin açılışına ev sahibi ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıköz ile birlikte; Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Ak Parti Maltepe, Ataşehir, Pendik ve Sancaktepe ilçe başkanları Ümit Çoban, M. Naim Yağcı, Rüştem Kabil ve Adil Kandemir, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Tuzla İlçe Başkanı Recep Karot, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal, Başkan Yardımcısı Alişan Danacı ile yöneticileri ve  Çankırı birlik, dernek ile STK başkan ve yöneticileri, Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) yöneticileri ve bağlı Samsun, Trabzon, Artvin Sinop ve Zonguldak Federasyon başkan ve yöneticileri, Çankırılılar ve İstanbullar katıldı.

IMG_0300

MALTEPE’DE İKİNCİ PROGRAM

 

Birincisini 2012, 2.sini de 2014 yılında Feshane’de geçekleştirdikleri Çankırı Günleri programlarının üçüncüsü ile Maltepe’de birlikte olduklarını vurgulayarak açılış konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Tanıtım Günleri programının Maltepe Kültür ve Spor Parkı’ndaki ikinci etkinlik olduğunu, görülen eksikliklerin düzeltileceğini söyledi.

 

cankiri_gunleri_maltepe (104)

 

ERDEM “SANCAKTEPE’DE ÇOK SAYIDA ÇANKIRILI VAR”

 

“Hayırlı olsun” ve Çankırı’dan İstanbul’a kültür köprüsü olması dileği ile konuşmasına başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “İstanbul’daki hemşeri derneklerinin bu tür faaliyetleri; kültürümüzü, geleneklerimizi, geçmişimizi İstanbul’daki hemşerilerimizle, gençlerimizle buluşturmak, tanıştırmak amacını taşıyor. Bunu da yıllardır vakıflar, federasyonlar ve derneklerin aralarında olduğu hemşeri kuruluşları layıkıyla yapıyorlar. Feshane’deki programınıza da iştirak etmiştim. Bu gün aranızda bulunmak bizler adına da mutluluk vesilesi. Sancaktepe’de de çok sayıda Çankırılı hemşerimiz var. İlçe Başkanımız Adli Kandemir Bey de Çankırılı hemşerimiz. Kadıköy ve Ataşehir’den de Çankırılı dostlarımız, kardeşlerimiz var. Biz de inşallah 6 – 7 – 8 Kasım’da bu meydanda Sivas Günleri yapacağız” dedi.

 

cankiri_gunleri_maltepe (98)cankiri_gunleri_maltepe (123)

 

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal Çankırılıların örgütlenme ve organizasyonlarda önemli yol kat ettiklerinin altının çizildiği konuşmalarda, organizasyonda emeklere teşekkür ederek, Yöresel Çankırı Günleri’nin hayırlı olmasını dileyip, katılımcıları selamladılar.

 

Başkan İrfan Dinç’in rahtsızlığı nedeni ile açılış törenine katılamadığı Maltepe Sahilindeki Maltepe Kültür ve Spor Parkı’nda, “Şimdi Çankırı Zamanı” sloganı ile düzenlenen Yöresel Çankırı Günleri’nde, Çankırı’nın tanıtımı; Çankırı Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz ve Özel Kalem Müdürü Muharrem Ovacıklı’nın yer aldığı ekip tarafından Çankırı Belediyesi Standı’nda yapılıyor.

 

cankiri_gunleri_maltepe (183)cankiri_gunleri_maltepe (192)cankiri_gunleri_maltepe (204)

 

BELEDİYE, ÇANDEF, BİRLİK VE AEDD STANDLARI İLGİ GÖRDÜ

 

Çankırı Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi, ÇANDEF, İsmail Kılıçarslan’ın başkanı olduğu Korgun, Mehmet Altıntop başkanlığındaki Ilgaz, Erol Tepebaşı başkanlığındaki Çerkeş Dernekler Birliği, Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği ve Birol Ekşi başkanlığındaki AEDD, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği standlar arasında yer aldı.

 

5 GÜN SÜRECEK, PAZAR SON

 

Zekeriya Açıkgöz başkanlığındaki İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) tarafından düzenlenen 16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında 5 gün sürecek Yöresel Çankırı Günleri’nde kurum ve kuruluşlarının standları ile birlikte Çankırı Yöresel ürünleri ve kültüründen örnekler sergileniyor.

 

ÇANKIRI TV YAYINLIYOR, YAREN GÖSTERİLERİ VAR

 

Çankırı’nın kültüründe önemli yer tutan Yaren geleneğinin temsilcilerinin yaren gösterileri yapacağı, yine yöre sanatçılarının performanslarını sergileyecekleri etkinliklerde çeşitli yarışmalar da yer alıyor.

 

ŞEHİTLERE SAYGI…

 

Yöresel Çankırı Günleri’nde son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarına bağlı olarak artan şehit cenazeleri nedeni ile ağırlaştırılmış program uygulanarak eğlence programları iptal edildi.

 

cankiri_gunleri_maltepe (47)cankiri_gunleri_maltepe (58)

 

Maltepe Yöresel Çankırı Günleri:

 

Yer: Maltepe Kültür ve Spor Parkı

 

Adres: Maltepe Sahil

 

Tarih: 16-20 EYLÜL 2015

 

cankiri_gunleri_maltepe (3)cankiri_gunleri_maltepe (8)cankiri_gunleri_maltepe (33)cankiri_gunleri_maltepe (106)cankiri_gunleri_maltepe (149)

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ