logo

Marmara Bölgesinde Gökgürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Marmara Bölgesinde Gökgürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Çarşamba günü Marmara’nın güney ve batısı ile Kuzey Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Perşembe günü İstanbul’da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara’nın güney ve batısından başlayan yağışlı havanın İstanbul’da parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağış İstanbul’da Perşembe günü etkili olacak.

Marmara’nın güney ve batısından başlayan İstanbul’u da etkisine alacak yağışlı havanın haftasonuna kadar etkili olması bekleniyor. Bölgede haftasonunda yağış beklenmiyor.

Meteoroloji tarafından apılan son değerlendirmelere göre; 24.08.2022 Çarşamba günü Marmara’nın güney ve batısı ile Kuzey Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batısında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YAĞIŞ MARMARA’NIN BATISINDAN BAŞLIYOR

Öte yandan, bu gün öğleden sonrası itibarı ile Marmara Bölgesinin batısında Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ön görülüyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞA BAĞLI OLUMSUZLUKLARA DİKKAT!

Beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa bağlı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

YURT GENELİ HAVA:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Marmara, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Bolu, Artvin, Osmaniye ve Ardahan çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğu, Hatay’ın kıyı, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ