logo

Marmara Bölgesinde Kuvvetli Rüzgar ve Sağanak Yağış Uyarısı

Marmara Bölgesinde Kuvvetli Rüzgar ve Sağanak Yağış Uyarısı

Marmara bölge genelinde görülecek olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, güçlü rüzgarla birlikte İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gök gürültülü Sağanak Yağış ve kuvvetli rüzgar Marmara bölgesinde etkili olacak.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; gece saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (40-80 km/sa) kuzey ve kuzeybatılı rüzgarla birlikte İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Edirne’nin güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli rüzgarların etkili olacağı bölgelerde; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.

ETKİLİ FIRTINA UYARISI

Cuma sabah saatlerinden sonra rüzgarın, batı ve güneybatı yönlerden İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeybatısında fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuzey Ege’de Cuma sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ